Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 1. 2015,
13.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

hotel Rogaška Slatina Heta Asset Resolution

Torek, 20. 1. 2015, 13.15

6 let, 6 mesecev

Tri hotele v Rogaški februarja prevzemajo Rusi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Družba Heta Asset Resolution je s slatinskim podjetjem SLKI sklenila dogovor o prodaji Grand Hotela Rogaška, Hotela Strossmayer in Hotela Styria. Novi lastnik jih bo prevzel februarja.

Hoteli, ki so pod okriljem družbe Terme SPA Rogaška, bodo tudi po prenosu lastništva poslovali nemoteno in normalno. Prav tako sprememba lastništva ne bo vplivala na goste in zaposlene. Višina dogovorjene kupnine je skladna s podpisano pogodbo in velja za poslovno skrivnost, so sporočili iz družbe Heta Asset Resolution, ki je del finančne skupine Hypo Alpe Adria.

"S sklenjenim poslom naša družba uresničuje zastavljen načrt izstopa iz lastništva hotelskega kompleksa Terme SPA Rogaška na način, ki je sprejemljiv in trajnosten tako za notranje kot zunanje deležnike družbe," so navedli v sporočilu za javnost.

Napovedali razvoj in rast Lastnika družbe SLKI, ki je bila ustanovljena konec lanskega leta, sta ruska državljana Sergey Katsiev in Ljudmila Katsieva. Družba ima sedež v Rogaški Slatini in se ukvarja z nepremičninskim upravljanjem in ima 15 milijonov evrov osnovnega kapitala.

Direktorja družbe je Romana Šipca, ki je dejal, da ga veseli, da so uspešno končali pogajanja in da bodo prevzeli te omenjene turistične komplekse. "Prizadevali si bomo še izboljšati ponudbo in kakovost storitev, s čimer želimo v Rogaško Slatino pritegniti nove goste. Ena izmed pomembnih nalog pa nam bo tudi skrb za zaposlene, saj se zavedamo, da kakovostna storitev v turizmu temelji predvsem na ljudeh," je še dejal.

Po pojasnilih generalnega direktorja Heta Asset Resolution Ivana Dujmovića so slatinski hoteli eno najstarejših in najlepših zdravilišč v Evropi. Imajo več kot 100-letno tradicijo na lokalni, nacionalni ravni in mednarodnem trgu.

"Vstop kupca z razvojno strategijo v lastništvo teh hotelov ne pomeni zgolj ohranitve delovnih mest in nadaljevanja turizma v tem delu Slovenije, temveč zagotavlja ustrezen razvoj in rast te dejavnosti ter nadaljevanje bogate zdraviliške tradicije," je ocenil Dujmović.

Spomnimo … Nekdanjega lastnika hotelov v Rogaški Slatini (Grand Hotela Rogaška, Hotela Strossmayer in Hotela Styria), štajerskega podjetnika Jožefa Pipenbaherja, je Hypo Leasing leta 2013 razlastninil hotelov, saj ni bil zmožen odplačevati milijonskih posojil. Hypo Leasing je nato upravljanje hotelov zapustil angleški družbi Hamilton Hotel Partners, ki naj bi hotele pripravila za prodajo.

Ne spreglejte