Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 5. 2013,
10.26

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Intereuropa Andrej Lovšin tožba

Torek, 14. 5. 2013, 10.26

7 let, 2 meseca

Tožba Intereurope zoper Lovšinovo upravo na sodišču prihodnji teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prva obravnava odškodninske tožbe Intereurope zoper nekdanjo upravo na čelu z Andrejem Lovšinom bo prihodnjo sredo, 22. maja, so potrdili v koprski družbi.

Intereuropa je 37,5 milijona evrov težko odškodninsko tožbo, ki nekdanji upravi očita neskrbno vodenje poslov in prekoračitev pooblastil, sicer vložila že januarja 2010.

Na sodišče naslovili urgenco Ker se obravnava po treh letih še ni začela, so iz družbe pred meseci na koprsko sodišče naslovili urgenco, v odgovor pa prejeli, da lahko obravnavo pričakujejo v začetku letošnjega leta.

Zaradi domnevno spornih vlaganj v Rusijo in Ukrajino je Intereuropa januarja 2010 zoper Lovšina in preostala dva člana uprave, Lovšinovega namestnika Zvezdana Markežiča in delavsko direktorico Ondino Jonke, vložila odškodninske tožbe v vrednosti 37,5 milijona evrov.

Posebna revizija pokazala na nepravilnosti v zvezi z gradnjo logističnega centra Čehov Posebna revizija, opravljena junija 2009, je namreč pokazala na nepravilnosti v zvezi z gradnjo logističnega centra Čehov v Rusiji. Intereuropa naj bi investicijo preplačala, nakup zemljišč in gradnja sta glede na podatke posebne revizije Intereuropo stala okrog 140 milijonov evrov.

O razpisu sojenja na koprskem okrožnem sodišču so prve poročale Primorske novice.

Na koprskem okrožnem sodišču sta sicer v delu še dve kazensko preiskovalni zadevi zoper Lovšina.

Zaradi suma zlorabe položaja in pravic v zvezi z investicijo v terminal Čehov je policija Lovšina kazensko ovadila že leta 2008, ko je bil še na čelu Intereurope. Kazensko ovadbo so kriminalisti med preiskavo dopolnili tudi s podatki iz tujine, zadnje zaključno poročilo v dopolnitev osnovne kazenske ovadbe pa so Okrožnemu državnemu tožilstvu v Kopru predali januarja 2010.

Ne spreglejte