SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Terjatve do ACH, Elana, Polzele in Adrie Airways kupil Merrill Lynch

1

termometer

 | Foto:
Družba za upravljanje terjatev bank in ameriška banka sta danes podpisali pogodbo o prodaji terjatev do Proteja in skupine ACH, Elana, Polzele in Adrie Airways.

V Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB) tega, koliko znaša kupnina, "zaradi zagotavljanja skladnosti s predpisi na strani kupca" ne razkrivajo.

Sklenjeni posel vključuje možnost, da v primeru Polzele kupec pridobi tudi kapitalske deleže DUTB. Posel ne vključuje kapitalskih deležev DUTB v družbi Adria Airways, proces prodaje teh deležev se bo še naprej odvijal v okviru postopka, ki ga usmerja Slovenski državni holding, so sporočili.

Prodajni zastopek pritegnil zanimanje različnih vlagateljev Prodajni postopek, ki ga je na začetku februarja uvedla DUTB, je pritegnil veliko zanimanja mednarodnih in domačih vlagateljev. Na podlagi nezavezujočih ponudb je DUTB za nadaljnjo obravnavo oblikovala paket štirih naložb.

V zadnji fazi postopka so bili najboljši ponudniki povabljeni, da oddajo končne zavezujoče ponudbe. Med njimi je DUTB izbrala najboljšo, dodajajo.

Predsednik DUTB s poslom zadovoljen Predsednik upravnega odbora DUTB Lars Nyberg je s poslom zadovoljen: "Zaradi dela DUTB na področju prestrukturiranja se je vrednost teh primerov v zadnjih 15 mesecih močno povečala. Posebej sem vesel za razvoj primera ACH, pri katerem je bila ustvarjena izjemna dodana vrednost. Spomnimo, da je bil ACH v trenutku, ko je DUTB prevzela njegove terjatve, na robu stečaja," je dejal Nyberg.

Prav tako ga veseli, da Merrill Lynch vstopa v Slovenijo kot investitor. "Gre za zaupanja vrednega, izkušenega partnerja s pomembno finančno močjo. Prepričan sem, da bo novi lastnik nadaljeval z delom, ki ga je začela DUTB," je dodal Nyberg.

Slovenija za razvoj gospodarstva potrebuje tuid tuji trg Glavni izvršni direktor DUTB Torbjörn Mansson je ocenil, da bo posel prispeval k izpolnjevanju strateškega načrta in ciljev DUTB. "Prepričani smo, da bo pripomogel k izboljševanju zaupanja vlagateljev in povečal njihovo pripravljenost za sklepanje poslov v Sloveniji. DUTB ima v obravnavi terjatve številnih družb, katerih sedanji ali nekdanji lastniki bodisi niso bili zmožni bodisi niso bili pripravljeni vlagati v osnovne dejavnosti svojih družb. V prihodnosti bo odločilno pritegniti še več kapitala za naložbe v družbe, s katerimi upravlja DUTB," je dejal Mansson in dodal, da širše gledano Slovenija za rast svojega gospodarstva potrebuje tako domači kot tudi tuji kapital.

Predsednik uprave Adrie Airways Mark Anžur je za STA povedal, da ne bo za njih po novem nič drugače. "Že doslej smo izpolnjevali vse kreditne obveznosti," je dejal. Drugih podrobnosti ni komentiral.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin