SiolNET. Posel danes Novice
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Telekom Slovenije lani s 40 milijoni evrov čistega dobička

0,23

termometer

Telekom Slovenije
Foto: Matej Povše

Skupina Telekom Slovenije je lani ustvarila 701,7 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je štiri odstotke manj kot predlani. Čisti dobiček je bil z 39,9 milijona evrov 42 odstotkov nižji. Rezultati po navedbah družbe sicer niso primerljivi, ker je bila predlani v konsolidacijo še vključena makedonska družba One.

Kot je Telekom Slovenije sporočil prek spletnih strani Ljubljanske borze, so bili čisti prihodki od prodaje skupine za odstotek višji od načrtovanih. Ob primerjavi prihodkov v letu 2015 brez družbe One so bili lanski prihodki za 5,7 milijona evrov oz. en odstotek višji.

EBITDA skupine je lani znašal 199,3 milijona evrov

Čisti dobiček, ki zaradi enkratnega vpliva izločitve družbe One po navedbah družbe prav tako ni neposredno primerljiv s predlanskim, je bil za 16 odstotkov višji od načrtovanega.

Dobiček pred obrestmi, davki, depreciacijo in amortizacijo (EBITDA) skupine je lani znašal 199,3 milijona evrov, kar je tri odstotke manj kot v letu 2015 in nad načrti.

Lani 639,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje

"Skupina Telekom Slovenije je z uspešnim izvajanjem v strategiji zastavljenih aktivnosti, s skrbnim spremljanjem poslovanja in s hitrim odzivanjem na spremembe ključne finančne cilje za leto 2016 dosegla oz. presegla," je zapisala uprava. S poslovanjem so se v sredo seznanili nadzorniki družbe.

Družba Telekom Slovenije je lani ustvarila 639,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je odstotek več kot predlani. Čisti dobiček je bil s 40,5 milijona evrov za 16 odstotkov nižji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin