SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Subway z novo širitveno strategijo za evropski in slovenski trg

1

termometer

 | Foto:
V verigi hitre prehrane Subway so napovedali, da bodo zdaj, ko se je izgradnja trgovskih središč upočasnila, zamenjali širitveno strategijo v Srednji in Vzhodni Evropi.

Na evropski - tudi slovenski - trg bo namreč družba po novem poskušala vstopiti z nagovorom že obstoječih okrepčevalnic s hitro prehrano brez blagovne znamke. V petih letih do največje verige hitre prehrane "Stremimo k nadaljevanju razvoja v Srednji in Vzhodni Evropi, kjer nameravamo v petih letih postati največja veriga hitre prehrane. Ob ustavitvi izgradnje velikega števila trgovskih središč možno smer za naš nadaljnji razvoj predstavlja širitev lastne mreže z vključevanjem že delujočih okrepčevalnic s hitro prehrano brez blagovne znamke," so sporočili iz družbe. Menedžer razvoja verige za srednjo in vzhodno Evropo Martin Princ je ob tem dejal, da se nameravajo na nekatera tovrstna podjetja s ponudbo možnosti pristopa k znamki Subway obrniti tudi pri vstopanju na slovenski trg. Cilj so trgovska središča in središča mest Verigo zanimajo predvsem poslovalnice v že delujočih trgovskih središčih, prav tako pa tudi tiste v središčih mest. "Z našega stališča sta ti dve lokaciji najbolj zanimivi. Prehod okrepčevalnic brez blagovne znamke v našo mrežo se je v preteklosti že izkazal za uspešnega v nekaterih drugih državah. Ta recept bi radi uporabili tudi v Sloveniji," je zatrdil Princ.

Poudaril je še, da bo nagovarjanje podjetij v tej smeri neprekinjeno potekalo tudi v naslednjih letih, ko se bo izgradnja novih nakupovalnih središč ponovno pospešila.

Subway načrtuje odprtje več kot 70 novih restavracij Sicer pa Subway v Srednji in Vzhodni Evropi za letos načrtuje odprtje več kot 70 novih restavracij, tako da se bo njihovo število v regiji približalo 250. Cilj družbe je, da bo v petih letih v vsaki izmed držav Srednje in Vzhodne Evrope postala največja veriga hitre prehrane.

Subway ima sicer v 94 državah 33.000 restavracij, od tega jih je v Evropi več kot 3000. Vse poslovalnice mreže delujejo po načelu franšiznega poslovanja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin