Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 12. 2010,
12.54

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 20. 12. 2010, 12.54

7 let, 2 meseca

Subway z novo širitveno strategijo za evropski in slovenski trg

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V verigi hitre prehrane Subway so napovedali, da bodo zdaj, ko se je izgradnja trgovskih središč upočasnila, zamenjali širitveno strategijo v Srednji in Vzhodni Evropi.

Na evropski - tudi slovenski - trg bo namreč družba po novem poskušala vstopiti z nagovorom že obstoječih okrepčevalnic s hitro prehrano brez blagovne znamke. V petih letih do največje verige hitre prehrane "Stremimo k nadaljevanju razvoja v Srednji in Vzhodni Evropi, kjer nameravamo v petih letih postati največja veriga hitre prehrane. Ob ustavitvi izgradnje velikega števila trgovskih središč možno smer za naš nadaljnji razvoj predstavlja širitev lastne mreže z vključevanjem že delujočih okrepčevalnic s hitro prehrano brez blagovne znamke," so sporočili iz družbe. Menedžer razvoja verige za srednjo in vzhodno Evropo Martin Princ je ob tem dejal, da se nameravajo na nekatera tovrstna podjetja s ponudbo možnosti pristopa k znamki Subway obrniti tudi pri vstopanju na slovenski trg. Cilj so trgovska središča in središča mest Verigo zanimajo predvsem poslovalnice v že delujočih trgovskih središčih, prav tako pa tudi tiste v središčih mest. "Z našega stališča sta ti dve lokaciji najbolj zanimivi. Prehod okrepčevalnic brez blagovne znamke v našo mrežo se je v preteklosti že izkazal za uspešnega v nekaterih drugih državah. Ta recept bi radi uporabili tudi v Sloveniji," je zatrdil Princ.

Poudaril je še, da bo nagovarjanje podjetij v tej smeri neprekinjeno potekalo tudi v naslednjih letih, ko se bo izgradnja novih nakupovalnih središč ponovno pospešila.

Subway načrtuje odprtje več kot 70 novih restavracij Sicer pa Subway v Srednji in Vzhodni Evropi za letos načrtuje odprtje več kot 70 novih restavracij, tako da se bo njihovo število v regiji približalo 250. Cilj družbe je, da bo v petih letih v vsaki izmed držav Srednje in Vzhodne Evrope postala največja veriga hitre prehrane.

Subway ima sicer v 94 državah 33.000 restavracij, od tega jih je v Evropi več kot 3000. Vse poslovalnice mreže delujejo po načelu franšiznega poslovanja.

Ne spreglejte