Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 12. 2014,
14.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

študij poklic prihodnost Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici

Ponedeljek, 22. 12. 2014, 14.16

6 let, 7 mesecev

Študij, ki odpre kar največ vrat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ne veste, kam po uporabno znanje? Odločite se za študij družboslovja v Novi Gorici, kjer vam bodo priznani profesorji, strokovnjaki in raziskovalci iz tujine pomagali odpreti vrata v prihodnost.

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ) v Novi Gorici je mlada in ambiciozna fakulteta, ki svoje programe – dodiplomske programe Psihosocialna pomoč, Socialni menedžment in Uporabne družbene študije ter štiri podiplomske študijske programe Medkulturni menedžment, Socialni menedžment, Psihosocialna pomoč ter Sociologija – oblikuje in usmerja v prihodnost, njen vrhunski interdisciplinarni študij pa zagotavlja pridobitev uporabnega družboslovnega znanja.

Sedež fakultete je v središču Nove Gorice, študijske obveznosti pa se izvajajo tudi v njenih študijskih središčih v Novem mestu in Ljubljani.

FUDŠ svoj študij izvaja v manjših skupinah, saj želijo predavatelji ohraniti pristen stik s svojimi slušatelji. Poleg tega k sodelovanju vsako leto vabijo priznane profesorje, strokovnjake in raziskovalce iz tujine.

Ne verjemite govoricam, da je študij dandanes brez vrednosti

Veliko ljudi se sprašuje, kaj jim bo diploma v teh kriznih časih sploh prinesla. Ali jim bo študij res dal znanja in kompetence, ki bodo zagotavljala konkurenčno prednost pred drugimi na trgu dela? Zavedati se je treba, da je vlaganje v znanje trajna naložba. Med študijem oblikujete svojo osebnost, vzpostavljate kritično mišljenje, pridobivate nove socialne stike, zaradi usvojenega znanja se počutite odgovornejše in bolj samozavestne. Brez teh lastnosti boste na delovnem trgu težko konkurenčni. Zato ne verjemite govoricam, da vam študij ne bo koristil, in pogumno vstopite v študentsko življenje.

Je študij družboslovja za vas?

Če niste tip človeka, ki bi preživel večino dneva ob matematiki in vas tehnični predmeti preprosto nikoli niso zanimali, potem ste – družboslovec. Zanimajo vas socialni stiki, pomoč ljudem, raziskovali bi pojave, ki zadevajo kulturo, sociologijo, psihologijo in druge vede, ki zadevajo človeka in njegovo delovanje. Ostanite to, kar ste, ter se odločite za študij družboslovja. Naj vas pri izbiri vaše izobrazbe ne vodijo le možnosti zaposlitve, saj je teh navsezadnje največ v poklicih, ki jih opravljamo s srcem.

FUDŠ ponuja vse za zanimiv, inovativen in kakovosten študij

• dodiplomski univerzitetni študijski program Uporabne družbene študije • visokošolski strokovni študijski program Socialni menedžment • visokošolski strokovni študijski program Psihosocialna pomoč • podiplomski magistrski študijski program Socialni menedžment • podiplomski magistrski študijski program Psihosocialna pomoč • podiplomski magistrski študijski program Psihosocialna pomoč • podiplomski doktorski študijski program Sociologija

Predavanja potekajo na treh lokacijah:

• v Novi Gorici na Gregorčičevi 19, • v Novem mestu v prostorih Ekonomske šole Novo mesto na Ulici talcev 3a, • v Ljubljani v najemnih prostorih na Leskoškovi 9d.

Prednosti študija na FUDŠ

Dodiplomski univerzitetni študijski program uporabne družbene študije in medkulturni menedžment sta brezplačna tudi za redno zaposlene študente. Študentom ponujajo izredno fleksibilen urnik predavanj, in sicer potekajo tudi v popoldanskem času, da lahko predavanja obiskujejo tudi redno zaposleni. Študij poteka v majhnih skupinah, kar omogoča, da predavatelji posebno pozornost posvečajo vsakemu posamezniku. Poleg rednih programov pa fakulteta organizira veliko obštudijskih dejavnosti – družboslovne večere, različne konference, predavanja gostujočih predavateljev in strokovne ekskurzije.

Ne spreglejte