SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Štrukelj pisal Bratuškovi: Ste pozabili na svoje besede?

2

termometer

Besede finančnega ministra Uroša Čuferja, da bo morala konsolidacija javnih financ odslej potekati na strani izdatkov, so razburile tudi KSJS. Štrukelj je zato pisal Bratuškovi.

V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) so se ostro odzvali na torkove besede finančnega ministra Uroša Čuferja, da bo konsolidacija morala odslej potekati na strani izdatkov v javnem sektorju.

Pozivajo ga, naj namesto vedno novih napadov na javni sektor končno usmeri ves napor v učinkovito pobiranje davkov in prispevkov. Če naj Čuferjevo izjavo razumemo v smislu, da je lažje rezati javni sektor, kot pa vzpostaviti učinkovit sistem pobiranja davkov in prispevkov, potem ne gre za nič drugega "kot izraz politične lenobe in strahopetnosti, ki na račun poseganja v javni sektor išče takojšnje fiskalne učinke", so sindikati zapisali v sporočilu za javnost.

Od finančnega ministra zahtevajo takojšnjo uvedbo davčnih blagajn, izvzem inšpekcijskih služb iz enoodstotnega zniževanja števila zaposlenih v javnem sektorju ter takojšen pregled pobiranja davkov in prispevkov po posameznih davčnih uradih. Analizo in operativni akcijski načrt naj se oblikuje v roku enega meseca in se temu prilagodi organizacijska, kadrovsko-operativna struktura delovanja davčne službe, predlagajo sindikati.

"Ne skrivajte nesposobnosti postavitve učinkovitega sistema pobiranja davkov in prispevkov za vedno novimi histeričnimi napadi na javni sektor," so sindikati še opozorili finančnega ministra. Ob tem so spomnili na podatek statističnega urada, da je utajeni delež dohodka iz naslova namerno napačnega poročanja v letu 2010 znašal več kot 1,25 milijarde evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin