SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Stojan Petrič za milijon evrov ponuja delnice družbe, ki obvladuje Kolektor

1

termometer

Predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič za milijon evrov ponuja 50 delnic družbe Fond, ki prek povezanih družb obvladuje večinski delež v Kolektor Group.

Cena je, kot je zapisal v ponudbi, objavljeni v Financah, oblikovana na podlagi metode, ki jo je uporabila revija Manager. Ta ga je s hčerko uvrstila na 37. mesto najbogatejših Slovencev.

"Cena je oblikovana na podlagi vrednotenja premoženja po metodi, ki jo je uporabila revija Manager (v svoji izdaji 6. novembra 2013) v okviru ocenjevanja najbogatejših Slovencev, glede na njihove deleže, ki jih imajo v posameznih podjetjih," je Petrič zapisal v ponudbi, objavljeni v današnjih Financah. Revija Manager je Petriča in njegovo hčerko Darjo Petrič Florjanič v nedavno objavljeni lestvici uvrstila na 37. mesto, njuno premoženje pa ocenila na 20,3 milijona evrov.

Kot so zapisali v reviji, Kolektor Group še naprej trdno ostaja v lasti sedmih oseb, ki obvladujejo več kot 90 odstotkov lastništva. "To je bilo v preteklosti dobro varovana skrivnost, lani pa se je lastništvo Fonda v vpisom pri Klirniško depotni družbi dokončno razkrilo," so zapisali.

Stojan Petrič ima po njihovih navedbah s hčerko v lasti 8,6 odstotka Fonda, pri čemer je hčerkin delež minimalen. Petrič se sicer z oceno revije Manager ne strinja, saj je prepričan, da je njegov delež v Fondu vreden največ 450.000 evrov, če pa bi izhajali iz vrednotenja koncerna Kolektor, po njegovi oceni vrednost njegovega deleža ne bi presegla treh milijonov evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin