SiolNET. Posel danes Novice
0,91

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Stojan Petrič oproščen v primeru prevzema Etre

0,91

termometer

Stojan Petrič |  | Foto: Bojan Puhek
Foto: Bojan Puhek

Sodišče v Novi Gorici je danes oprostilo nekdanjega predsednika uprave koncerna Kolektor Stojana Petriča in štiri soobtožene v primeru prevzema podjetja Etra 33. Specializirano državno tožilstvo je sicer za Petriča zahtevalo dve leti in šest mesecev zaporne kazni, za soobtožene pa po dve oziroma po leto dni zapora.

Predsednik sodnega senata Goran Klavora je ob razsodbi povedal, da so bili obtoženi oproščeni zato, ker ni bilo z gotovostjo dokazano to, kar jim je specializirano državno tožilstvo očitalo. Dokazi tako niso bili dovolj trdni za obsodilno sodbo.

"Z odločitvijo sodišča se ne strinjamo, zato je bila danes tudi že napovedana pritožba. Zoper razsodbo bo vložena pritožba, o razlogih zanjo pa sedaj težko karkoli povem, ker se moram najprej podrobneje seznaniti z razlogi sodbe," je ob koncu za medije povedal tožilec Tomaž Bauman.

O pritožbi bo odločalo Višje sodišče v Kopru.

Petričev zagovornik: Bitka je bila viteška 

"Bila je težka in trda pravna bitka med tožilstvom in obrambo. Bila pa je zelo viteška. Zahvala gre tudi predsedniku senata, ki je izvrstno držal roko in procesno vodstvo. Zmaga pa je seveda sladka in se je zelo veselimo," je povedal Petričev zagovornik Stojan Zdolšek.

Tožilstvo je Petriču očitalo, da naj bi vodstvenima predstavnikoma v družbi Etra 33 pridobil 1,8 milijona evrov premoženjske koristi. Pri tem naj bi mu pomagali soobtoženi Tomaž Kmecl, Uroš Stabej, Peter Novak in Metod Smrekar. Vsi so obtožbe zanikali. Sodišče je pritrdilo zagovornikom obtoženih, ki so za vse predlagali oprostilne sodbe.

Specializirano tožilstvo je obtožnico, s katero omenjenim očita kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, vložilo v začetku lanskega februarja.

Stojan Petrič Posel danes V petek bo znano, ali bo Stojan Petrič končal za zapahi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin