Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 12. 2014,
9.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Banka Koper gospodarstvo podjetništvo

Ponedeljek, 15. 12. 2014, 9.45

6 let, 6 mesecev

Sto milijonov evrov za razvoj slovenskega gospodarstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Banka Koper želi na osnovi uspešnega poslovanja in povečanja zbranih sredstev trajnostno prispevati k razvoju slovenskega podjetništva, ki bo motor razvoja celotnega slovenskega gospodarstva.

Nova ponudba bo še posebej zanimiva za uspešna podjetja, ki načrtujejo investicije in potrebujejo dodatne ugodne vire financiranja.

Uspešna banka, pripravljena podpirati slovensko gospodarstvo

Banka Koper je uspešno poslovala v prvih devetih mesecih leta 2014. V primerjavi z enakim obdobjem preteklega leta je povečala finančne in poslovne prihodke tako na račun višjih čistih obresti (+6 odstotkov) in opravnin (+7 odstotkov) kot tudi zaradi povečanja dobička iz trgovanja. Povečala je tudi tržne deleže, in sicer delež glede na bilančno vsoto (s 5,15 na 5,6 odstotka), delež kreditov (s 5,8 na 6,4 odstotka) ter depozitov (s 6,5 na 7,4 odstotka). Razmerje med krediti in depoziti se je znižalo na raven pod 90 odstotkov, kar banki zagotavlja finančno stabilnost in neodvisnost od drugih virov financiranja za svojo dejavnost.

Posebna ponudba investicijskih kreditov

Za podporo in ugodnejše financiranje investicij v razvoj domačega gospodarstva smo v Banki Koper oblikovali posebno in enkratno stomilijonsko kvoto kreditov. Krediti so namenjeni izključno domačim podjetjem za financiranje investicij, ki zagotavljajo širitev poslovanja, internacionalizacijo ter zvišujejo dodano vrednost in zaposlenost.

Komu je ponudba namenjena?

- Kreditojemalcem, ki potrebujejo dolgoročni kredit za osnovna sredstva (izvzeti so investicijski nepremičninski projekti) z namenom novih investicij, ki zagotavljajo rast in razvoj podjetja, - izvozno naravnanim malim, srednjim in velikim podjetjem (tudi samostojnim podjetnikom) in - komitentom z najmanj 50 odstotki letnega prometa pri Banki Koper in novim komitentom, ki prenesejo plačilni promet na Banko Koper.

Ugodnosti ponudbe

- Višina kredita ni omejena, odvisna je od vrste investicije ter od kreditne sposobnosti kreditojemalca, - odplačilna doba znaša do sedem let, - obrestne mere so bistveno nižje v primerjavi z redno ponudbo, - možnosti zavarovanja so različne in lahko prilagodljive: z menicami, zastavo premičnine ali nepremičnine, poroštvom primernih porokov ali z drugo obliko zavarovanja, ki za Banko Koper predstavlja zadostno jamstvo.

Več na spletni strani www.banka-koper.si.

Vaš klic pričakujejo: - osrednja regija, Borut Kocič, 051 309 650 - zahodna regija, Sebastjan Švab, 041 325 052 - vzhodna regija, Tadej Pintarič, 031 390 130

Ne spreglejte