Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 10. 2019,
10.08

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Adria Airways

Četrtek, 3. 10. 2019, 10.08

4 leta, 6 mesecev

Stečajni upravitelj že začel delo v Adrii Airways

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Adria Airways | Foto STA

Foto: STA

Stečajni upravitelj Adrie Airways Janez Pustatičnik je začel delo. Včeraj popoldne je po oklicu začetka stečajnega postopka opravil prve sestanke z zaposlenimi na sedežu družbe. Poleg tega pripravlja vse za ureditev odpovedi zaposlenim in druge nujne aktivnosti v tej fazi postopka.

Adria Airways
Novice Konec je: Adria Airways gre v stečaj

Po danes prejetih informacijah stečajnega upravitelja so pogodbe za najeta letala Adrie Airways že odpovedane. "Če bi se izkazala realna možnost za nadaljevanje poslovanja morebitnega kakšnega dobičkonosnega dela, kar bi lahko povečalo stečajno maso, bomo predlog in možnosti ustrezno proučili in ravnali skladno z določili zakona," je o možnostih za nadaljevanje opravljanja dejavnosti v Adrii Airways dejal Janez Pustatičnik, stečajni upravitelj Adrie Airways. 

Podrobnejša ocena bo podana v prihodnjih tednih

V tej fazi postopka sicer še ne more podajati ocene glede obsega in trajanja samega stečajnega postopka. "Natančneje bomo lahko podali realnejšo oceno v prihodnjih tednih oz. najkasneje ob pripravi otvoritvenega poročila, ko bo znan tudi obseg prijavljenih terjatev, stečajna masa za poplačilo upnikov in podrobnejše stanje," je pojasnil.

Pri vodenju postopka mu bodo po potrebi pomagali razpoložljivi strokovnjaki Adrie, če bo potrebno, pa tudi preostali zunanji strokovnjaki.

Brnik
Novice Na Brnik prihaja nov letalski prevoznik

Okrožno sodišče v Kranju je namreč v sredo na predlog poslovodstva družbe začelo stečaj Adrie Airways, ki je insolventna in nima več sredstev, da bi lahko najemala letala in poplačala zaposlene.

Vodstvo Adrie Airways je v ponedeljek sporočilo, da nimajo druge možnosti, kot da predlagajo stečaj podjetja in odpovejo vse polete. Letalska družba, ki jo je država leta 2016 prodala neznanemu nemškemu finančnemu skladu 4K, je imela že dalj časa finančne težave. Te so se po prevzemu še poglobile, čeprav so novi lastniki napovedovali rast, več dokapitalizacij in novega strateškega partnerja.

Adria Airways
Novice Kdo bo vodil stečaj Adrie Airways
Ne spreglejte