SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Stečajni upravitelj družbe Garant Polzela še ni uspel unovčiti skoraj nič premoženja

4

termometer

Stečajni upravitelj družbe Garant Polzela Tomaž Kos med stečajnim postopkom še ni uspel unovčiti skoraj nič premoženja, ker prodaja še ni stekla, razen zalog gotovih izdelkov.

Poplačal pa je samo nujne stroške, kot so plače delavcem, ki so delali popis premoženja in varovali to premoženje.

Po Kosovi oceni je stečaj, ki poteka od avgusta lani, zelo zahteven, saj je premoženje družbe neurejeno. Skladiščne zmogljivosti je oddal v najem štirim najemnikom, razmišlja tudi o novih najemih. Doslej je uspel prodati tudi nekaj premičnin, medtem ko za umetniška dela za zdaj ni nobenega ponudnika.

V rednem poročilu o poteku stečaja je zapisal, da so doslej prevzeli 12 pravd, od teh pa jih je šest zaključenih.

Po oceni stečajnega upravitelja bo izterjava pestra Od 130 raznih partnerjev Kos terja terjatve v višini več kot 400.000 evrov in po njegovi oceni bo izterjava pestra, uspeh pa bo v nekaterih primerih vprašljiv.

Kos sicer načrtuje, da bo premoženje družbe (gre za tovarniški kompleks na Polzeli in premično premoženje) prodal do julija 2015. Ločitvene upnike naj bi začel izplačevati od januarja 2015 dalje, do februarja 2015 naj bi poplačal prednostne upnike, do februarja 2016 pa navadne upnike. Končno poročilo o poteku stečajnega postopka naj bi bilo po predlogu stečajnega upravitelja izdano junija 2016.

V stečaju Garanta je svoje terjatve v roku prijavilo 240 upnikov, upoštevane pa so bile še terjatve petih upnikov. Kos je priznal 5,5 milijona evrov terjatev oz. večino prijavljenih terjatev, kar pa glede na obseg premoženja in obseg poslovanja dolžnika za upnike predstavlja precejšnjo škodo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin