Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 10. 2019,
16.20

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Adria Airways stečaj

Ponedeljek, 28. 10. 2019, 16.20

4 leta, 5 mesecev

Za prostore Adrie bodo iskali najemnike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Adria Airways, letalo | Foto STA

Foto: STA

Stečajni upravitelj letalskega prevoznika Adrie Airways Janez Pustatičnik se podaja v nezavezujoče zbiranje ponudb za najem poslovnih prostorov in parkirnih mest. Ponudbe bo sprejemal do 15. novembra, piše v današnji objavi na spletni strani Ajpesa.

Gre za poslovne prostore in parkirna mesta na sedežu podjetja na Zgornjem Brniku 130. Poslovni prostori se skupno raztezajo na 4664,5 kvadratnega metra površin, zunanjih parkirnih mest za oddajo je 183, ponudniki lahko podajo ponudbo za celoto oziroma tudi posamezne dele. Morajo pa ponudbo natančno specificirati.

letališče Frankfurt, Lufthansa, Fraport
Novice Na Brniku prvič v zgodovini pristala Lufthansa #video

Poleg tega je ob sedežu Adrie Airways na voljo plačljivo parkirišče. Adria je že pred stečajem začasno oddajala parkirišča potnikom in drugim. To parkirišče se razprostira na 2.316 kvadratnih metrov površin in je opremljeno. Upravitelj ga namerava oddati kot celoto.

Pogodbe do največ enega leta oziroma do prodaje

Adria Airways letališče | Foto: STA , Foto: STA , Pustatičnik se je za postopek zbiranja nezavezujočih ponudb odločil, da prouči možnosti oddaje premoženja v najem do prodaje. Ponudniki morajo v svoji ponudbi natančno opredeliti predmet najema, ponujeno ceno ter trajanje najema, prednost pri najemu pa bodo imeli ponudniki, ki bodo poleg najvišje cene podali ponudbo za največ premoženja. Najemne pogodbe se bodo sklenile za dobo največ enega leta oziroma do prodaje premoženja, kar nastopi prej.

Stečajni upravitelj je ta mesec že objavil vabilo k dajanju ponudb za odkup poslovne celote družbe Adria Airways, ponudbe pričakuje do 10. novembra.

Dve manjši stanovanji tudi v Ljubljani in Čatežu

Med premoženjem letalskega prevoznika, ki je v preteklosti prodal vsa letala, so zemljišče, na katerem stoji upravna stavba, stavbna pravica, terjatve do kupcev, letalski rezervni deli, oprema ter dve manjši stanovanji v Ljubljani in Čatežu.

Swiss Airlines
Novice Swiss Airlines spet vzpostavil povezavo med Ljubljano in Zürichom

Stečaj letalskega prevoznika, ki ga je država leta 2016 prodala nemškemu skladu 4K Investments, se je začel 2. oktobra. Predlog za stečaj je vložilo vodstvo družbe, in sicer zaradi plačilne nesposobnosti.

Adria Airways, ki je imela okrog 550 zaposlenih, je na letališču Jožeta Pučnika opravila približno polovico vseh poletov, po njenem propadu so v Ljubljano prišli Lufthansa, Swiss in Brussels Airlines, ki so vzpostavili polete v Frankfurt, München, Zürich in Bruselj.

Ne spreglejte