Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 1. 2011,
10.54

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 1. 2011, 10.54

7 let, 2 meseca

Stavkajoči delavci TVM bodo v sredo protestirali v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nezadovoljni in razočarani delavci Tovarne vozil Maribor (TVM) bodo protestirali pred sedežem lastnika – podjetja Viator-Vektor

Za takšen korak so se odločili, ker jih vodstvo lastnika podjetja ignorira. Vodstvo TVM je delavcem, ki stavkajo od 3. januarja, obljubilo izplačilo preostanka novembrskih plač, preostalega regresa za preteklo leto, nekaterim nekdanjim delavcem dolgujejo tudi odpravnine, vendar izplačila ni, zatrjuje predsednik stavkovnega odbora Franjo Trojner.

Stavkajoči ne verjamejo vodstvu in lastniku Stavkovni odbor je zato dopoldne sprejel sklep, da bodo v sredo pred sedežem Viator-Vektorja v Ljubljani mirno protestirali. Pristojne v Ljubljani so že zaprosili za dovoljenje za protest. Z njim želijo po besedah Franja Trojnerja opozoriti na vse nepravilnosti in večmesečno agonijo v TVM. Vodstvu podjetja in lastniku preprosto ne verjamejo več, saj so jih že večkrat izigrali.

V proizvodnih halah čakajo neizdelani avtobusi V tovarni vozil, kjer je zaposlenih še 145 delavcev, so že poldrugo leto v velikih težavah. V proizvodnih halah na izdelavo še vedno čaka okoli 20 nedokončanih avtobusov. Zaposleni so lani zaradi neizplačanih plač že večkrat stavkali, predstavniki nezadovoljnih delavcev in Sindikata kovinske in elektroindustrije pa so se zaradi kritičnih razmer v podjetju lani srečali tudi s pristojnim gospodarskim in finančnim ministrom, vendar rešitve ni.

Zdenko Pavček neuspešno išče partnerja TVM

Viator-Vektor, največji lastnik podjetja je prvi mož Zdenko Pavček, naj bi za TVM iskal partnerja. Med mogočimi kandidati naj bi bil tudi koprski Cimos, vendar dogovora ni bilo. Menda zato, ker je Cimos računal na večmilijonsko državno pomoč, če bi prevzel TVM ali vsaj del tega in tako ohranil proizvodnjo avtobusov v Mariboru.

Ne spreglejte