Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 9. 2018,
15.46

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek

Četrtek, 13. 9. 2018, 15.46

5 let, 7 mesecev

Spoznajte slovenske kandidatke za prestižno regijsko nagrado

Oglasno sporočilo
Veuve Clicquot Business Woman Award #02

Podelitev mednarodne poslovne nagrade Veuve Clicquot Business Woman Award prihaja v Slovenijo.

Podjetniška žilica je strast, ki ji je treba slediti in jo negovati. Uspešne poslovne ženske to vedo, zato temu namenjajo ustrezno pozornost in uživajo v sadovih svojega dela. Po izjemnem uspehu prve slovenske prejemnice regijske nagrade Veuve Clicquot Business Woman Award Urške Šefman Sojer, ki je prepričala strokovno žirijo in nagrado prejela v Zagrebu, letos najbolj pronicljive poslovne ženske iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore prihajajo v Ljubljano. 29. novembra bo razglašena prejemnica regijske nagrade VCBWA 2018. Še prej, 20. septembra, pa bo strokovna žirija razglasila slovensko nominiranko, ki se bo potegovala za veliko poslovno priznanje.

Veuve Clicquot Business Woman Award #02 | Foto:

Strokovno žirija sestavljajo: Urška Šefman Sojer (direktorica in kreativna vodja kavarn Zvezda, prejemnica VCBWA 2017 in predsednica žirije), Melanie Seier Larsen (svetovalka in partnerica The Boston Consulting Group), Medeja Lončar (direktorica Siemens Slovenija in Hrvaška) in Jadranko Smokrović (predstavnik za Veuve Clicquot, Market Manager Central & Southern Europe pri Moët Hennessy). Žirija bo izmed treh nominirank izbrala slovensko finalistko, ki se bo potegovala za prejem mednarodne strokovne nagrade Veuve Clicquot Business Woman Award v jadranski regiji. Kandidatke za slovensko nominiranko VCBWA 2018 so: Helena Cvikl (direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor), Irena Fonda (raziskovalka in direktorica podjetja Fonda) in Urška Alič (ustanoviteljica in direktorica Špas teatra).

Kandidatke za slovensko nominiranko za VCBWA 2018

  • Helena Cvikl je s popolno predanostjo, strokovnostjo in jasnimi cilji ustanovila Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem Maribor. Ta je že ob odprtju s svojo sodobnostjo in vizionarskim pogledom navdušila tako študente kot stroko in kasneje poznavalce gastronomije. Helena Cvikl je kot funkcionarka mednarodnih strokovnih združenj EURHODIP, AEHT in Coupe Georges Baptiste pogosto vabljena predavateljica in cenjena gostja. Pomembno je sodelovala pri ustanovitvi in razvoju šolske restavracije Sedem, ki danes spada med deset najboljših v regiji. Obenem je prejemnica bronaste plakete Univerze v Mariboru, bronastega ključa OZS in plakete za življenjsko delo Coupe Georges Baptiste. Letos je bila v Barceloni med 268 šolami razglašena za top ambasadorko HOSCO za leto 2018.

 

  • Irena Fonda se je zaradi očetovega in bratovega vpliva že zgodaj močno navezala na morje in se pridružila družinskemu podjetju ribogojnica Fonda, ki ga je kot direktorica razvila v široko prepoznavno znamko. V podjetju so razvili blagovno znamko Fonda piranski brancin in prek tega različne produkte, ki združujejo tako izobraževanje, ribogojstvo, kulinariko kot turizem. Svoje raziskovalne izkušnje prav tako uspešno uporablja za pripravo mednarodnih projektov, s katerimi želi podjetje še izboljševati. Irena Fonda je molekularna biologinja – doktorica znanosti s področja molekularne biologije v onkologiji – in prejemnica številnih priznanj za študijske dosežke.

 

  • Urška Alič je ustanoviteljica in direktorica Špas teatra, najbolj priljubljenega gledališča v Sloveniji, ki že več kot 20 let ustvarja kakovostne komedije za širše občinstvo. Špas teater je drugi dom številnih uveljavljenih dramskih igralcev, medijskih osebnosti ter seveda oboževalcev popularne kulture in komedije. Pod vodstvom Urške Alič je komedija v Sloveniji postala "mainstream", Špas teater pa pravo ljudsko gledališče. Špas teater je ustanovila zato, da bi združila svojo neustavljivo strast do gledališča, igre in ustvarjalnosti ter življenjski nazor: "Če deluješ v dobro drugih in skupnosti, bo skupnost lepša za vse."

Veuve Clicquot Business Woman Award #02 | Foto: Prejemnice nagrade Veuve Clicquot Business Woman Award postanejo članice mednarodno povezane skupine poslovnih žensk, kar jim poleg mreženja na mednarodnih dogodkih omogoča tudi izmenjavo informacij in pogledov na aktualno dogajanje na področju podjetništva, inovacij, tehnologije in prihodnosti poslovanja.

Tako se je na primer Urška Šefman Sojer, prejemnica VCBWA 2017, letos poleti udeležila foruma v Reimsu, kjer se je srečala s sogovornicami iz Evrope, Gruzije in Afrike.

Veuve Clicquot Business Woman Award #02 | Foto:

Veuve Clicquot Business Woman Award #02 | Foto: O nagradi Veuve Clicquot Business Woman Award

Veuve Clicquot (s francosko izgovarjavo vôv klikó), prestižna francoska znamka šampanjca s sedežem v Reimsu, od leta 1972 podeljuje posebno nagrado uspešnim poslovnim ženskam po svetu – Business Woman Award.

Nagrada VCBWA je nastala v čast 200-letnici obstoja znamke Veuve Clicquot. Nagrado od takrat podeljujejo ženskam, ki s svojim delom vidno zaznamujejo napredek v poslovnem okolju in nadaljujejo vizijo madame Clicquot, ki je postavila temelje nagrade.

Madame Clicquot, znana tudi kot vdova Clicquot oziroma Veuve Clicquot, je bila francoska poslovna ženska, ki je pri 27 letih po smrti svojega moža prevzela posel pridelovanja in distribucije prestižnega šampanjca, ki še danes nosi njeno ime.

Veuve Clicquot Business Woman Award #02 | Foto:

 Naročnik oglasnega sporočila je Merit HP d. o. o.

Ne spreglejte