Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 11. 2016,
12.15

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Mediana

Natisni članek

advertorial Mediana

Ponedeljek, 28. 11. 2016, 12.15

2 meseca, 1 teden

Z raziskavami se bolje spoznavamo ter soustvarjamo boljše izdelke in storitve

Spoznajmo, kdo je značilen slovenski planinec!

Vsebino omogoča Mediana
planinarjenje | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ni nobena skrivnost, da je planinstvo ena od najbolj priljubljenih rekreativnih dejavnosti med Slovenci. Kaj vemo o značilnem, da ne rečemo povprečnem, slovenskem planincu?

Skoraj polovica Slovencev, ki se ukvarjajo s planinarjenjem, je starih med 30 in 50 let . Med njimi je več kot vsak sedmi v najvišji starostni skupini, to so tisti, stari med 45 in 49 leti.

Glede na razporeditev prebivalstva po Sloveniji podatki kažejo, da se nadpovprečno ukvarjajo s planinarjenjem Gorenjci in prebivalci Osrednjeslovenske regije. 

Več kot petina vseh slovenskih planincev je včlanjenih vsaj v eno športno društvo, kar pojasnjuje dejstvo, da je v Sloveniji uradno registriranih kar 234 različnih planinskih društev.

Kako se vi najraje rekreirate?

Želite povedati svoje mnenje in pomagati temu, da bolje spoznamo navade in značilnosti našega vsakdana? Želite dejavno vplivati na razvoj izdelkov in storitev, ki bodo bližji nam in našem načinu življenja? Imate pomembno izkušnjo, ki bi jo želeli deliti z drugimi, poznate nekoga ali nekaj, kar si zasluži pohvalo, želite opozoriti na nekoga ali nekaj, ki si je zaslužil kritiko?

Sodelujte v naših raziskavah, za kar boste tudi finančno nagrajeni. Sodelovanje v vsaki raziskavi prinaša točke, ki se po prestopu točkovnega praga preoblikujejo v denarno nagrado!

Povejte, kaj si res mislite, sooblikujte boljše izdelke in storitve. Prvi korak v tej smeri je vpis vašega e-poštnega naslova v spodnji kontaktni obrazec.

Slovenski planinci so zelo ozaveščeni o svojem zdravju, telovadijo najmanj enkrat tedensko. Poleg tematik o zdravju nadpovprečno berejo potopise, teme o ekologiji  ter novice o športu in rekreaciji.

Planinci so tudi specifični glede nakupovalnih navad. V primerjavi s celotnim prebivalstvom Slovenije so za kar 22 odstotkov bolj predani iskanju kakovosti pri nakupih, so pa tudi za 11 odstotkov pogostejši spletni nakupovalci od celotnega prebivalstva.

Koliko se ujemate z značilnim slovenskim planincem? | Foto: Mediana Koliko se ujemate z značilnim slovenskim planincem? Foto: Mediana

Ali se ukvarjate s športom? Redno ali zgolj občasno? Katera je vaša priljubljena oblika rekreacije? Kje kupujete opremo za šport in rekreacijo? Kaj vam je všeč, kaj vas pa moti?

Ali bi želeli povedati svoje mnenje, pohvalo ali kritiko in za to prejeti denarno nagrado? Edino, kar vas še loči od začetka sodelovanja, je vpis vašega naslova e-pošte v spodnji kontaktni obrazec.
Ne spreglejte