Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 5. 2013,
10.38

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Cimos Banka Koper

Sobota, 11. 5. 2013, 10.38

7 let, 2 meseca

Sporazum o Cimosu podpisala tudi Banka Koper

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sporazum med predstavniki države, bank upnic, Cimosa in njegovih lastnikov, na podlagi katerega bo Cimos prejel državno poroštvo za najem likvidnostnega posojila, je podpisala tudi Banka Koper.

Ta je tako petinska lastnica Cimosa kot njegova upnica. Uradno bodo sporazum podpisali v torek, poroča Dnevnik.

Modra zavarovalnica in DSU bosta prihodnji teden nakazala 6,5 milijona evrov Modra zavarovalnica in DSU bosta Cimosu prihodnji teden nakazala 6,5 milijona evrov od 35 milijonov evrov likvidnostnega posojila, preostali znesek pa bo Cimos prejel predvidoma do konca meseca. Ko bo državno pomoč koprski družbi odobrila Evropska komisija, bo likvidnostno posojilo pretvorjeno v kapital, danes še navaja časnik.

V prihodnjih mesecih bo sledila še dokapitalizacija družbe v višini okoli 40 milijonov evrov, banke pa bodo morale v prihodnje s Cimosom skleniti tudi dogovor o reprogramiranju posojil in znižanju obrestnih mer. Po pojasnilih začasnega predsednika uprave Jerka Bartoliča bodo likvidnostno posojilo namenili izključno za servisiranje obveznosti do dobaviteljev.

Predvideno tudi odpuščanje? V okviru sanacijskega programa je po informacijah Dnevnika predvideno tudi odpuščanje. Od 7000 zaposlenih, kolikor jih zaposluje celotna skupina Cimos (od tega je okoli 3000 zaposlenih v Sloveniji), se bo število zaposlenih znižalo za 1000.

Sporazum v zvezi z udeležbo v finančnem prestrukturiranju Cimosa je bil sicer parafiran že konec aprila.

Močno zadolžena koprska družba je lani ustvarila dobrih 74 milijonov evrov čiste izgube, čista izguba skupine Cimos pa je dosegla skoraj 98 milijonov evrov. Obenem so upadli poslovni prihodki, ki so v lanskem letu za matično družbo znašali 388,5 milijona evrov, za skupino pa 445,6 milijona evrov.

Ne spreglejte