Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 11. 2014,
19.02

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

spletna trgovina

Četrtek, 20. 11. 2014, 19.02

7 let, 2 meseca

Spletni trgovec leta je trgovina Mimovrste.com

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na konferenci Spletni trgovec leta so nagradili najboljše slovenske spletne trgovce. Spletni trgovec leta 2014 je spletna trgovina Mimovrste.com, najboljša po izboru ljudstva pa je trgovina Ličila.si.

"Naziva spletni trgovec leta smo letos še posebej veseli, saj je za nami obdobje trdega dela, in velikih sprememb, ki smo jih našim kupcem predstavili v preteklem obdobju," je ob prevzemu nagrade poudarila direktorica družbe Mimovrste Lea Benedejčič.

Na izboru sodelovalo 105 spletnih trgovin, upoštevali mnenja 36.000 spletnih uporabnikov Poleg obeh nagrad so organizatorji tekmovanja, na katerem je letos sodelovalo 105 spletnih trgovin, podelili še nagrade za odličnost spletne prodaje v dvanajstih kategorijah.

Pri podeljevanju nazivov je organizator konference, portal Ceneje.si, sodeloval z raziskovalno hišo Valicon, ki je naredila raziskavo z več kot 36.000 slovenskimi spletnimi uporabniki.

Spletna prodaja prihodnosti: prodaja na mobilnih napravah V sklopu konference se je zvrstila tudi vrsta predavanj o trendih na področju spletne prodaje, kjer je bilo največ pozornosti namenjeno prodaji na mobilnih napravah.

Žiga Hajduković iz podjetja Razum je poudaril, da spletne trgovine preprosto ne morejo več ignorirati dejstva, da ljudje vse več uporabljajo mobilne naprave. A pri nas so spletne trgovine slabo pripravljene - po njegovi oceni ima dobro spletno stran, ki se prilagodi mobilni napravi, manj kot 25 odstotkov spletnih trgovcev.

Dobra naložba: prilagodljiva spletna stran Tamara Momčilovič iz podjetja Infinum je dejala, da je vzpostavitev prilagodljive spletne strani dobra naložba - nekatere spletne trgovine po njenih besedah na ta način beležijo tudi več kot stoodstotno rast prodaje. Koristne so lahko tudi mobilne aplikacije s potisnimi sporočili - na primer za segment kupcev, ki jih zanimajo popusti in posebne ponudbe.

Janja Šemenc iz spletne parfumerije Spletična.si pa je predstavila lastne izkušnje pri uvedbi prilagodljive spletne strani. Kot je dejala, se je po prenovi obisk z mobilnih telefonov povečal za 50 odstotkov, za slabih deset odstotkov pa se je povečal obisk s tablic. Na račun prenove so v oktobru zabeležili za četrtino več prodaje prek mobilnih telefonov.

Pazljivo pri pošiljanju oglasnih sporočil prek spletne pošte Konference se je udeležil tudi namestnik informacijske pooblaščenke Andrej Tomšič, ki je odgovarjal na vprašanja udeležencev. Kot je dejal, pri slovenskih spletnih trgovinah z vidika osebnih podatkov ni večjih težav, je pa izpostavil težave na področju neposrednega trženja. "Kadar kupci ne želijo dobivati oglasnih sporočil, jih striktno umaknite iz vaših podatkovnih baz," je svetoval udeležencem.

Ne spreglejte