Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 10. 2017,
13.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Ivica Todorić Agrokor Hrvaška

Ponedeljek, 23. 10. 2017, 13.31

6 let, 6 mesecev

Sodnik zaslišal tudi mlajšega Todorićevega sina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Ante Todorić | Foto STA

Foto: STA

Preiskovalni sodnik je na zagrebškem županijskem sodišču zaslišal Ivana Todorića, mlajšega sina dolgoletnega predsednika uprave koncerna Agrokorja Ivice Todorića.

Jasna Novak, odvetnica Ivana Todorića, je novinarjem pred zagrebškim županijskim sodiščem povedala, da tudi njenega klienta bremenijo enakih kaznivih dejanj kot preostale osumljence. Pred preiskovalnim sodnikom je zavrnil obtožbe, da je odgovoren za zlorabo zaupanja v gospodarskem poslovanju, ponarejanje dokumentov in nepravilno vodenje poslovnih knjig, je dejala.

Povedala je tudi, da bo mlajši izmed dveh Todorićevih sinov verjetno kmalu zapustil Hrvaško, ker naj bi njegova žena v prihodnjih nekaj dneh rodila v Švici. Povedala je, da je tudi Ivan Todorić prispel iz Švice ter da se bo odzval na vsak poziv hrvaškega pravosodja in drugih državnih institucij.

Kje je oče Todorić?

Novakova ni hotela odgovoriti na vprašanje, ali ve, kje je Ivica Todorić, za katerim je Hrvaška konec prejšnjega tedna razpisala Interpolovo tiralico. Hrvaški mediji so ugibali, da je najbogatejši Hrvat v Londonu, v zadnjih nekaj dneh so omenjali tudi Zürich. Prejšnji teden je svojo odgovornost pred preiskovalnim sodnikom zanikal tudi starejši sin lastnika koncerna Ante Todorić, ki je v Zagreb prispel iz Londona. Tožilstvo med drugim bremeni trojico Todorićev, da so nezakonito porabili več kot 130 milijonov evrov iz blagajne Agrokorja.

Pripor le za Todorića

Medtem je zunajrazpravni svet sodišča kot neutemeljeno zavrnil pritožbo tožilstva na odločitev o tem, da se 14 nekdanjih članov uprave koncerna in nekdanje zagrebške podružnice revizorske hiše Baker Tilly, osumljencev za kriminal v Agrokorju, brani s prostosti. Preiskovalni pripor so določili samo za Ivico Todorića. Ta je na svojem blogu v noči na nedeljo napovedal, da se bo vrnil na Hrvaško, ko bo nabral dokaze za svojo obrambo.

 

Ne spreglejte