Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 2. 2011,
12.02

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 14. 2. 2011, 12.02

7 let, 2 meseca

Sodišče zavrglo pritožbo upnika SCT iz BiH

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Okrožno sodišče v Ljubljani je v postopku prisilne poravnave družbe SCT zavrglo pritožbo upnika, družbe JP Direkcija cesta Federacije BiH.

Upnik iz BiH se je 10. februarja pritožil zoper sklep o začetku postopka prisilne poravnave. Sodišče je pritožbo zavrglo, ker ni bila napisana v slovenskem jeziku, ki je uradni jezik poslovanja sodišča. Zoper izdan sklep sodišča se lahko JP Direkcija cesta Federacije BiH pritoži v 15 dneh od dneva vročitve sklepa. Upniški odbor izvolil predsednika Omenjeni upnik iz BiH je tudi član petčlanskega upniškega odbora. Ta se je v okviru postopka prisilne poravnave SCT, ki se je začel 25. januarja, že sestal na prvi seji. Na njej so največji upniki SCT za predsednika upniškega odbora izvolili pooblaščenca Petrola Uroša Ilića. Preden so upniki za predsednika imenovali predstavnika Petrola, sta kandidaturo odklonili predstavnici NLB kot največjega upnika in tudi Abanke Vipa. Peti član upniškega odbora je Salonit Anhovo. "Prisilna poravnava boljša od stečaja"

Upniški odbor je med drugim razpravljal o razmerah v podjetju in načrtu finančnega prestrukturiranja. Upraviteljica prisilne poravnave Marija Magdalena Šantl meni, da je predlagana prisilna poravnava boljša od stečaja in jo podpira. Meni, da je v predlagani obliki realna in izvršljiva. Šantlova ugotavlja, da ima SCT nekaj zdravih jeder, ima tekoče projekte in je tudi v fazi pridobivanja nekaterih poslov.

Zidar: Prizadevamo si dobiti posle doma in v tujini Predsednik upravnega obora SCT Ivan Zidar je članom upniškega odbora med drugim pojasnil, da si podjetje prizadeva dobiti posle doma in v tujini, vendar je problem, da trenutno ni investicijskih programov, na Družbi za avtoceste v RS in DDC ni naročil, projekti, povezani s Slovenskimi železnicami, pa se šele uvajajo.

Iščejo strateškega partnerja V SCT načrtujejo zniževanje stroškov poslovanja in si prizadevajo dobiti strateškega partnerja. Morebitna dokapitalizacija bi omogočila tudi spremembo načrta finančnega prestrukturiranja v smeri izboljšanja položaja upnikov, je pojasnil Zidar.

Upniki zahtevajo pojasnila in načrte Upniki so vodstvo SCT pozvali, da predloži podrobno razčlenitev vseh odprtih projektov ob začetku prisilne poravnave najmanj glede terminskega plana, stopnje dokončanja projektov in da poda podrobna pojasnila glede morebitnih odstopanj od terminskih planov. Prav tako so upniki od SCT zahtevali cenitvena poročila za vse nepremičnine iz leta 2009 in cenitvena poročila, narejena za potrebe prisilne poravnave, ter pripravo potrebnih pojasnil glede razlik pri vrednotenju nepremičnin.

Upniški odbor se bo ponovno sestal 2. marca, upniki pa imajo sicer do 25. februarja čas, da prijavijo svoje terjatve.

Ne spreglejte