Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 3. 2011,
10.18

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 3. 3. 2011, 10.18

7 let, 2 meseca

Sodišče podaljšalo rok za preizkus terjatev SCT

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Okrožno sodišče v Ljubljani je v postopku prisilne poravnave nad SCT v torek za en mesec podaljšalo rok za preizkus terjatev.

Za to se je odločilo, ker upraviteljica Marija Magdalena Šantl vseh terjatev v zakonskem roku zaradi velikega števila pravočasno prijavljenih terjatev ne bi mogla preizkusiti. Kot je razvidno iz današnje objave na Ajpesu, je upraviteljica sodišču predlagala, da podaljša rok za preizkus terjatev.

Upniki brez preliminarnega poročila Skladno z zakonom o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju se mora upravitelj v enem mesecu po poteku roka za prijavo terjatve (rok se je iztekel 25. februarja) o vsaki pravočasno prijavljeni terjatvi določno izreči, ali jo priznava ali prereka.

Torej bi se morala upraviteljica Šantlova o terjatvah izreči do 25. marca, vendar pa je sodišče zdaj ta rok podaljšalo za en mesec, torej do 25. aprila. V sredo se je sicer sestal upniški odbor SCT, vendar pa upniki preliminarnega poročila o prijavljenih terjatvah niso dobili, vedo le, da je vpisanih terjatev 307, podrobnosti glede zneska pa še ne poznajo. Upraviteljica naj bi zaenkrat pregledala prvih 100.

SCT ob številne projekte Po pisanju Dela naj bi SCT upnikom neuradno dolgoval okoli 350 milijonov evrov.

Terjatve upnikov SCT so konec lanskega septembra, kot je razvidno iz načrta finančnega prestrukturiranja družbe, skupaj znašale 252,3 milijona evrov, od tega je za 196,7 milijona evrov navadnih terjatev in za 1,5 milijona evrov prednostnih terjatev. Za 44,3 milijona evrov terjatev imajo ločitveni upniki, za 9,8 milijona evrov pa izločitveni upniki.

Kot je razvidno iz rednega poročila upraviteljice za obdobje od oktobra lani do konec januarja, je izguba v omenjenem obdobju znašala šest milijonov evrov, od tega je v januarju dosegla 1,3 milijona evrov. Čisti prihodki od prodaje so znašali 56 milijonov evrov, od tega v januarju 2,6 milijona evrov.

Investitorji so v tem času prekinili pogodbe z SCT za izvedbo projektov občine Lenart-vodooskrba, hotel BTC, letališče Cerklje, nacionalni forenzični laboratorij, stanovanjski objekt Polton, stanovanjski objekt Kranj (pogajanja so v teku), SNG Opera, letališče Maribor ter predor Vjenac in sarajevska obvoznica v BiH.

Okrožno sodišče v Ljubljani je 4. februarja sklenilo ustaviti postopek vpisa subjekta SCT Skupina v sodni register.

Število zaposlenih SCT se je povečalo, konec januarja je družba zaposlovala 856 delavcev. Na matično družbo se je namreč prezaposlilo 91 zaposlenih iz SCT Obratov, 156 zaposlenih iz SCT Gem in 12 zaposlenih iz Železokrivnice SCT-Merkur.

Ne spreglejte