Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 12. 2015,
17.30

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Perutnina Ptuj

Ponedeljek, 28. 12. 2015, 17.30

7 let, 2 meseca

Sodišče naj bi članom uprave Perutnine Ptuj blokiralo račune

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Sodišče je po neuradnih informacijah POP TV vsem štirim članom uprave Perutnine Ptuj blokiralo račune, in sicer v skupnem znesku 1,7 milijona evrov.

Družba Sij – Slovenska industrija jekla je oktobra s 40-milijonsko dokapitalizacijo Perutnine Ptuj pridobila 45,82-odstotni lastniški delež v Perutnini, prek opcijske pogodbe z upravo Perutnine Romanom Glaserjem, Nado Krajnc, Tonetom Čehom in Milanom Čušem za nakup njihovega 56-odstotnega deleža v Holdingu PMP pa posredno še 5,53-odstotni delež Perutnine.

V začetku decembra so kriminalisti zaradi suma zlorabe položaja pri dokapitalizaciji opravljali hišne preiskave, med drugim v Siju, Perutnini Ptuj in odvetniški družbi Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji.

Odvetniška družba zaračunala storitve v višini 600 tisoč evrov Z opcijskimi pogodbami naj bi Glaser pridobil 500 tisoč evrov, Kranjčeva 430 tisoč evrov, Čeh 420 tisoč evrov in Čuš 330 tisoč evrov protipravne premoženjske koristi, ti zneski pa naj bi bili zdaj blokirani, je poročal POP TV.

Omenjena odvetniška družba naj bi pri dokapitalizaciji in sklepanju opcijskih pogodb zastopala tako Sij kot člane uprave Perutnine in družbo Perutnina Ptuj. Po podatkih POP TV naj bi Perutnina odvetniški družbi za te storitve plačala 600 tisoč evrov, ni pa znano, ali je plačala tudi storitve za upravo.

Kriminalisti nadaljujejo s pregledom podatkov, ki so jih pridobili v hišnih preiskavah, pri čemer pa po sklepu ustavnega sodišča do njegove končne odločitve v primeru ustavne pritožbe, ki jo je podala odvetniška družba, ne smejo preiskovati gradiva, ki so ga zasegli pri odvetniški družbi.

Delničarji Sija konec januarja o oddelitvi dela premoženja Do predlagane oddelitve in revizorjevega poročila o reviziji delitve v postopku oddelitve z ustanovitvijo nove družbe se je nadzorni svet pozitivno opredelil na seji 22. decembra.

Delničarji bodo na skupščini sprejeli tudi statut družbe Sipco, imenovali člane prvega nadzornega sveta in določili sejnine ter imenovali prvega revizorja poslovanja, izhaja iz sklica skupščine, danes objavljenega na spletni strani Ljubljanske borze.

Ne spreglejte