Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 1. 2011,
16.26

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 11. 1. 2011, 16.26

7 let, 2 meseca

Sodišče izdalo soglasje za 35 milijonov evrov kredita Merkurju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kranjsko okrožno sodišče je v postopku prisilne poravnave Merkurja izdalo soglasje k najemu 35 milijonov evrov kredita.

Kredit je uprava družbe zagotovila s podpisom pogodbe s konzorcijem bank 28. decembra. Posojilo bodo v podjetju porabili predvsem za zagon veleprodaje in zapolnitve zaloge v skladiščih.

Kredit za poplačilo dobaviteljev Merkur je namreč kot dolžnik na kranjsko okrožno sodišče vložil predlog za izdajo soglasja za sklenitev dolgoročnega sindiciranega kredita za tekoče poslovanje s konzorcijem bank, ki jih vodi Nova Ljubljanska banka.

Odobreni kredit znaša 35 milijonov evrov, njegov namen pa je, kot piše v obrazložitvi sklepa sodišča, poplačilo dobaviteljem za dobavljeno blago, namenjeno nadaljnji prodaji.

Upniški odbor je soglasje k sklenitvi kreditne pogodbe podal 4. januarja, upravitelj pa pozitivno mnenje k podpisu kreditne pogodbe 10. januarja. Sodišče je dolžniku izdalo soglasje za sklenitev navedene pogodbe, ker so izpolnjeni pogoji iz 151. člena zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju, še piše v razlagi sklepa.

Posojilo bodo začeli uporabljati že januarja Sredstva bodo namenjena izključno nabavi novih izdelkov, torej izdelkov za ponudbo v Merkurjevi maloprodajni mreži, posojilo pa naj bi začeli uporabljati še januarja, je ob podpisu pogodbe za posojilo konec decembra 2010 povedal predsednik uprave Merkurja Blaž Pesjak.

Iz Merkurja so pozneje dodatno pojasnili, da so "uspeli dodobra napolniti police že v decembru, dobro založenost in aktualno ponudbo pa bodo vzdrževali tudi v prihodnje in s tem ohranili obstoječe kupce in pridobili nove". Pridobljeni denar naj bi tako v največji meri porabili za zagon veleprodaje in zapolnitve zaloge v skladiščih, so še zapisali.

Ne spreglejte