SiolNET. Posel danes Novice
0,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Societe Generale bo ukinila 1.600 delovnih mest

0,16

termometer

SKB
Foto: Ana Kovač

Francoska bančna skupina Societe Generale je napovedala, da bo po vsem svetu ukinila 1.600 delovnih mest, od tega okoli 750 v Franciji. Ukinjanje delovnih mest predvideva načrt prestrukturiranja, ki naj bi banki pomagal znižati stroške.

Societe Generale bo preoblikovala globalno investicijsko enoto in racionalizirala aktivnosti bančnega poslovanja s strankami ter finančnih storitev. Cilj je zagotoviti "dobičkonosno in vzdržno rast".

V Franciji bodo število delovnih mest zmanjšali s prostovoljnimi odhodi, v mednarodnem prostoru pa bodo odpuščali "v skladu z lokalnimi predpisi in praksami", je banka zapisala v izjavi.

Načrte je banka danes predstavila sindikatom. Predstavnik sindikalne centrale CFDT Khalid Bel Hadaoui je ob tem opozoril, da "vsako leto s sabo prinese ukinjanje delovnih mest".

Societe Generale je že razkrila načrte, v skladu s katerimi namerava do leta 2020 znižati stroške za okoli 500 milijonov evrov letno. Napoved zmanjševanja števila zaposlenih zato ni presenečenje.

Lani je bančna skupina ustvarila dobiček, ki je presegel pričakovanja, za letošnje leto pa je napovedala prilagoditev načrtov v luči pričakovanih težjih pogojev poslovanja. Po vsem svetu ima skupina okoli 148 tisoč zaposlenih, njen del je tudi slovenska SKB.

izvoz slovenija Posel danes Izvoz februarja višji za 12,2 odstotka

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin