SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski startup blizu milijonski nagradi ameriške fundacije

3

termometer

Podjetje Mesi razvija tehnološko rešitev, s katero si bodo lahko posamezniki diagnozo postavili kar od doma, brez obiska zdravnika.

Slovensko startup podjetje Mesi se je s svojo rešitvijo za domačo diagnostiko uvrstilo v finale svetovnega tekmovanja Qualcomm Tricorder XPRIZE, katerega cilj je spodbuditi inovativnost na področju naprednih tehnologij za zdravstveno diagnostiko z željo, da bi uporabniki lahko kadarkoli in kjerkoli opravljali zanesljive diagnoze kar sami.

Organizator tekmovanja je ameriška fundacija XPRIZE, katere cilj je spodbujati razvoj, ki ima pozitiven vpliv na človeštvo. Prijavljenim ekipam zastavi določeno nalogo, nato pa nagradi tisto, ki ponudi najboljšo rešitev.

Sistem zmožen diagnosticiranja 15 najpogostejših bolezni Rešitev, ki jo razvijajo v sklopu tekmovanja, bo, kot pravijo v podjetju Mesi, omogočila objektiven vpogled v posameznikovo vsakodnevno zdravje. Zbrani podatki bodo dostopni zdravniku za nadaljnjo oceno, a bo posameznik zdravnika obiskal le takrat, ko bo to zares potrebno, zdravljenje pa bo uspešnejše in hitrejše.

Sistem sestavljajo pametna zapestnica in različni moduli, med drugim za pregled vida, sluha, urina in krvi. Zapestnica je namenjena konstantnemu spremljanju uporabnikove aktivnosti in osnovnih vitalnih znakov, medtem ko moduli, v kombinaciji s pametnim vprašalnikom, zagotavljajo dodatne informacije, potrebne za natančno diagnozo.

Sistem je zmožen diagnosticiranja 15 najpogostejših bolezni, kar ponuja prednosti tako uporabniku kot tudi zdravniku. Omenjeni pristop zdravniku prihrani dragocen čas, prepreči napačne diagnoze in omogoča začetek zgodnjega zdravljenja.

Navdušeni nad uspehom Rešitev bo namreč, kot pravijo, vsakemu posamezniku omogočila pravočasno diagnosticiranje, zgodnje zdravljenje brez čakalnih vrst in iskanja pravega specialista ter znižala stroške zdravstvenega sistema.

Uspeha so v ekipi, ki jo sestavljajo tudi uslužbenci Instituta Jožef Stefan, podjetij Gigodesign in D.labs ter fakultete za elektrotehniko in medicinske fakultete, zelo veseli, saj jim prinaša priložnost, da s svojimi medicinskimi napravami osvojijo svetovni trg domače diagnostike ter glavno nagrado sedem milijonov dolarjev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin