Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 7. 2014,
13.27

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Slovenske železnice dobiček

Torek, 8. 7. 2014, 13.27

7 let, 2 meseca

Slovenske železnice s čistim dobičkom 18,7 milijona evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Skupina Slovenske železnice je leto 2013 končala s čistim dobičkom 18,7 milijona evrov, kar je več od aprilske ocene, ki je kazala na dobrih 17 milijonov evrov.

Slovenske železnice so na ravni skupine lani zabeležile 20 milijonov evrov dobička iz poslovanja (EBIT), potem ko je leto prej znašal 8,5 milijona evrov. Dobiček pred obrestmi, davki, depreciacijo in amortizacijo (EBITDA) je znašal 57,1 milijona evrov in se je glede na leto 2012 povečal za 9,6 odstotka, so sporočili iz Slovenskih železnic.

Poslovni prihodki so dosegli 504 milijone evrov V zadnjih letih na Slovenskih železnicah poteka intenzivno poslovno in finančno prestrukturiranje, ki kaže konkretne rezultate, saj se poslovanje skupine Slovenske železnice nenehno izboljšuje, so zapisali v sporočilu za javnost.

Poslovni prihodki so dosegli 504 milijone evrov in so se glede na leto 2012 povečali za 11,1 odstotka.

Na absolutno rast poslovnih prihodkov skupine Slovenske železnice je najbolj vplivala rast prihodkov v družbi SŽ-Tovorni promet in v skupini SŽ-Železniško gradbeno podjetje.

Dobri rezultati doseženi kljub oviram Vse družbe v skupini Slovenske železnice so v primerjavi z letom 2012 dosegle boljše poslovne izide iz poslovanja, razen skupine SŽ-Železniško gradbeno podjetje, katere dobiček iz poslovanja je bil nekoliko pod ravnjo leta 2012. Na izboljšanje rezultata poslovanja skupine SŽ je ključno vplivalo bistveno izboljšanje rezultatov v družbah SŽ-Tovorni promet in SŽ-Potniški promet.

Dobri rezultati v tovornem in potniškem prometu so bili doseženi kljub številnim oviram v železniškem prometu, ki so posledica slabega stanja javne železniške infrastrukture.

Skupina Slovenske železnice je leto 2013 končala s čistim dobičkom 18,7 milijona evrov. Tudi letos v skupini Slovenske železnice pričakujejo nadaljnjo rast prihodkov in obsega poslovanja.

Ne spreglejte