Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 10. 2011,
8.01

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 30. 10. 2011, 8.01

7 let, 2 meseca

Slovenska zdravilišča med "krompirjevimi" počitnicami dobro zasedena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska zdravilišča med "krompirjevimi" počitnicami pričakujejo dobro zasedenost. Hoteli in apartmaji v Termah 3000 so že skoraj v celoti zasedeni, nekaj sob je na voljo še med tednom.

Tradicionalno so skoraj v celoti zapolnjene zmogljivosti v Termah Banovci, več kot 90-odstotno zasedenost pričakujejo tudi v Termah Lendava.

Ponudbe aranžmajev temeljijo na družinskih doživetjih Tudi v Termah Lendava je nekaj prostih sob na voljo še med tednom, medtem ko so zmogljivosti tako ta kot tudi prihodnji konec tedna zasedene. Podobna je zasedenost tudi v Termah Ptuj in Zdravilišču Radenci, kjer je nekaj prostih sob na voljo še v hotelih Izvir in Radin, je povedala direktorica za regionalno prodajo skupine Sava Hotels & Resorts Metka Erjavec Granov.

V omenjenih zdraviliščih v času "krompirjevih" počitnic pripravljajo privlačno ponudbo aranžmajev s poudarkom na družinskih doživetjih. Še posebej so obogatili animacijske programe za najmlajše, ki se bodo lahko zabavali ob otroških maskotah in posebnih tematskih programih: od ustvarjalnih delavnic in zabavnih družinskih aktivnostih v Termah 3000, dogodivščin z Banovskimi čarovnicami, otroških astro delavnic, opazovanja planetov in ozvezdja v Zdravilišču Radenci, do nepozabnih dogodivščin z rimskim vojščakom Primusom v Termah Ptuj in bučarijade ter druženja z vitezom Mihom v Termah Lendava.

V Termah Olimia ponujajo bogat animacijski program Tudi v Termah Olimia ugotavljajo, da so njihove nastanitvene zmogljivosti med "krompirjevimi" počitnicami že skoraj v celoti zapolnjene. Nekaj prostih mest je še moč najti šele po 31. oktobru. V času počitnic so pripravili bogat animacijski program, kot so bučarijada, zabava ob noči čarovnic, izdelava čarovniških klobukov, večerni čarovniški pokaži kaj znaš, rajanje z levčkom in lov za vikinškim zakladom.

V času počitnic bodo v Wellness centru Termalija odprli nov tobogan, ki se bo lahko uporabljal tako v poletnem kot tudi zimskem času, saj si Terme Olimia želijo izboljšati ponudbo za družine, ki so v ravno v času počitnic njihov najpogostejši gost.

V Termah Čatež gostje počitnice še lahko rezervirajo Dobro zasedenost pričakujejo tudi v Termah Čatež na lokaciji Čateža in Mokric, v dveh koprskih hotelih ter apartmajih Residence Marina v Portorožu. Kot navajajo v Termah Čatež, v tem trenutku lahko gostje še rezervirajo počitnice v enem izmed njihovih hotelov, v apartmajih oz. kampu predvsem v drugem delu počitniškega tedna oz. po 1. novembru.

Animacija bo v času "krompirjevih" počitnic še posebej pestra tako v Čatežu kot tudi v Aquapark hotelu Žusterna v Kopru. V Čatežu bodo tako otroci ustvarjali v ustvarjalnih delavnicah, kjer bodo izdelovali buče. Ob večerih se bodo najmlajši zavrteli od glasbi v mini disku, odrasli pa se bodo zabavali ob večernem animacijskem programu. Manjkal ne bo tudi Halloween party.

Za goste Hotela Žusterna so pripravili mali Oktoberfest V Aquapark hotelu Žusterna bodo najmlajši uživali ob vragolijah hotelske maskote klovna Bernija, risali tatuje, odraslim pa je namenjena vodna aerobika in nočno kopanje. Gostje se bodo preizkusili tudi v balinanju s krompirjem in v vrsti športnih "krompirjevo" obarvanih igrah. Presenečenje letošnjih počitnic je pravi mali Oktoberfest samo za goste Hotela Žusterna.

V Zrečah pričakujejo največ rezervacij v zadnjem hipu Terme Zreče bodo v času jesenskih počitnic zasedene 80-odstotno in bodo gostile predvsem slovenske družine. Na Rogli se zasedenost giblje predvsem v odvisnosti od vremena. "Glede na to, da se v času počitnic predvideva izboljšanje vremena, pričakujemo, da se bo največ rezervacij opravilo v zadnjem hipu," ocenjujejo v Termah Zreče.

V Termah Topolšica imajo ta konec tedna zasedene vse zmogljivosti V Termah Topolšica pričakujejo, da bodo v apartmajskem naselju Ocepkov gaj v času počitnic dosegli 85-odstotno zasedenost. Ta konec tedna pa so zasedene vse zmogljivosti. V hotelu Vesna se med počitnicami nadejajo 80-odstotne zasedenosti, ta konec tedna pa je še nekaj prostih mest. "Konec tedna s podaljšanim vikendom bo precej pester in zanimiv ter zaseden, visoko zasedenost bomo imeli tudi med počitnicami, a vseeno je na voljo še nekaj nočitvenih zmogljivosti," so zapisali v Termah Topolšica.

Mini disco za otroke v Laškem "Z zasedenostjo smo lahko zelo zadovoljni, večina gostov se je odločila, da izkoristi praznike in podaljša vikende, tako da ob koncih tedna ni več prostih sob, med tednom pa se še najde kakšna," pa so sporočili iz Thermane Laško. Pojasnili so, da so letos pripravili posebno eko obarvano animacijo za najmlajše, skupaj z otroci pa bodo izdelovali bučne okraske in pripravili razstavo. Potekale bodo tudi eko ustvarjalne delavnice, kuharske delavnice, izdelovali bodo cvetje iz eko papirja, skupaj se bodo sprehodili s čebelarjem in poskusili čebelje produkte. Vsak večer bodo pripravili tudi mini disco za otroke, za otroke od tretja leta starosti pa bo organizirano tudi brezplačno varstvo.

V Dolenjskih Toplicah bo otroke pozdravil medo Tedo Tudi v treh naravnih zdraviliščih, ki so združena pod blagovno znamko Terme Krka, so tako na Dolenjskem kot na Primorskem pripravili pestro in zanimivo ponudbo med jesenskimi počitnicami. V Dolenjskih Toplicah, kjer bo otrokom dobrodošlico izrekel medo Tedo, so med prvim podaljšanim vikendom hotelske zmogljivosti polno zasedene, od 1. novembra naprej pa imajo še nekaj prostih sob in povečano število rezervacij pričakujejo v zadnjem hipu.

V Šmarjeških Toplicah bodo na počitnicah tudi ruski otroci Terme Šmarješke Toplice bodo med počitniškim tednom v povprečju zasedene 85-odstotno, ta vikend pa so njihove zmogljivosti že polno zasedene. Gostili bodo veliko italijanskih gostov in slovenskih družin, pri njih pa bo 10 dni na počitnicah tudi skupina ruskih otrok.

Tudi obmorski Talaso Strunjan pričakuje po napovedih skoraj 90-odstotno zasedenost. Najbolj zaseden termin je med 29. oktobrom in 1. novembrom, za dneve potem je prostih še nekaj sob v hotelu Svoboda.

Ne spreglejte