Slovenska ekipa podjetja Celtra prehitela vso svetovno konkurenco

Google je na svojem najbolj odmevnem dogodku Google I/O 2017 predstavil podjetje Celtra in njegovo orodje AdCreator, ki ga je v okviru Googlove AMP iniciative za izboljšanje uporabniške izkušnje na mobilnih spletnih straneh v sodelovanju z Googlom razvila slovenska ekipa Celtre.

Podjetje Celtra deluje v osmih mestih po svetu, a prav slovenski ekipi je uspel pomemben projekt z Googlom.

Podjetje Celtra deluje v osmih mestih po svetu, a prav slovenski ekipi je uspel pomemben projekt z Googlom. Foto: Celtra

Google je v sklopu svoje tridnevne konference Google I/O 2017, ki poteka v mestu Mountain View v Kaliforniji, predstavil Celtrin proizvod, kreativno platformo AdCreator. To je prvo in zaenkrat še edino orodje, ki omogoča enostavno izdelavo oglasov po AMP pravilih. Projekt je bil vzpostavljen za ustvarjanje hitrejših in varnejših oglasov ter izboljšane uporabniške izkušnje na spletu (v angleščini: Accelerated Mobile Pages).

Dodana podpora za ustvarjanje AMP oglasov bo oblikovalcem, ki uporabljajo Celtrino platformo, omogočala enostavno ustvarjanje vizualno in vsebinsko naprednih oglasov, ki se na spletu uporabniku prikažejo tako rekoč brez časovnega zamika.


Preberite še:


"Celtrina rešitev preko AMP projekta oglaševalcem omogoča boljšo kakovost mobilnih oglasov. Celtrina platforma AdCreator podpira našo iniciativo, saj zagotavlja vrhunsko rešitev za ustvarjanje oglasov in dosega cilje našega projekta," je na predstavitvi povedal Vamsee Jasti, produktni manager za področje oglaševanja na AMP platformi v Googlu.

"Prestavitev na tako odmevnem dogodku je za nas velik dosežek. Za naše poslanstvo izboljšati kakovost in uporabniško izkušnjo digitalnih oglasov je ključno, da smo aktivni partner iniciativ kot je AMP. Za uspeh na trgu pa moramo biti preprosto hitrejši in boljši kot konkurenca," je poudaril operativni direktor v Celtri Gregor Smrekar.

Googlova I/O konferenca velja za enega svetovno najpomembnejših tehnoloških dogodkov na področju mobilnega razvoja. Namenjena je predstavitvi Googlovih tehnoloških prebojnih dosežkov, izjemoma pa Google na njej predstavlja tudi proizvode partnerskih podjetij, ki so ključnega pomena za njihove projekte in iniciative.

 

Celtra, ki so jo leta 2006 soustanovili Slovenci Mihael in Maja Mikek ter Matevž Klanjšek, je vodilno podjetje na področju razvoja kreativne tehnologije za mobilno oglaševanje na spletnih straneh in znotraj aplikacij. Celtrine storitve uporabljajo podjetja kot na primer Unilever, Uber, Airbnb, Apple, Youtube in McDonalds. Celtra deluje v Ljubljani, Bostonu, San Franciscu, Sydneyju, Singapurju, Londonu, Chicagu in New Yorku. Glavnina razvoja se dogaja v Sloveniji, kjer podjetje zaposluje več kot 50 strokovnjakov.

Komentarji

4
  • LifeXY / 19.05.2017. ob 07:32

    Izboljšanje uporabniške izkušnje je da oglasov sploh ne vidim.

  • ifigenija / 19.05.2017. ob 07:03

    bravo, čestitam! Od srca!

  • ms1966 / 19.05.2017. ob 10:13

    Inštaliraš ad-blockerje in se ti takoj izboljša uporabniška izkušnja.

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.