SiolNET. Posel danes Novice
1,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenci med Applovimi nagrajenci

1,65

termometer

Apple

Ameriški tehnološki velikan Apple je izbral najboljše aplikacije za svoje platforme, ki združujejo moderno oblikovanje, napredno tehnologijo in ustvarjalnost. Med nagrajenci je tudi slovenska aplikacija Lake.

V začetku tedna je Apple na svoji razvijalski konferenci  predstavil celo vrsto naprav, med katerimi izstopa edina res prava novost, pametni zvočnik HomePod, ob tem pa je podelil tudi nagrade za najboljše aplikacije.

Med 12 nagrajenimi je tudi slovenska aplikacija Lake – virtualna pobarvanka. Za aplikacijo stojijo Anja Renko, Luka Orešnik, Goran Ivašić in Katarina Lotrič. Idejo so dobili ob aplikaciji Toonia, ki je namenjana otrokom, Lake pa ponuja sproščanje ob barvanju ilustracij različnih umetnikov, ki svoja dela objavljajo na Instagramu.

Uporabnik kupi pobarvanko in s tem finančno podpre umetnika, nato pa z drsenjem po zaslonu barva sliko, ilustracijo pa si lahko tudi natisne.

Njen največji lastnik je ob prej omenjenih Renkovi, Orešniku, Ivašiću in Lotričevi še računalniški studio 3FS, katerega direktor je Andraž Logar. Ta je tudi soustanovitelj aplikacije Toshl (za upravljanje osebnih financ), prav s to družbo pa si ustvarjalci Laka delijo dele pisarn.

Izbira nagrajencev je seštevek vizualne zasnove, enostavnosti uporabe in inovativnosti na določenem področju, med nagrajenci pa je pet iger in sedem programov, ki delujejo na različnih platformah Applovega ekosistema – iOS (platformi za telefone), watchOs (platforma za ure) in macOS (operacijski sistem za računalnike).


Kaj je pravkar pokazal Apple? 


Blackbox

Blackbox Foto: Apple

Splitter Critters

Splitter Critters Foto: Apple

Mushroom 11

Mushroom 11 Foto: Apple

Old Mans Journey

Old Mans Journey Foto: Apple

Severed

Severed Foto: Apple

Lake

Lake Foto: Apple

Bear

Bear Foto: Apple

Kitchen Stories

Kitchen Stories Foto: Apple

Things 3

Things 3 Foto: Apple

Elk

Elk Foto: Apple

Enlight

Enlight Foto: Apple

AirMail 3

AirMail 3 Foto: Apple

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 16
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin