Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Sreda,
14. 5. 2014,
10.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 14. 5. 2014, 10.47

6 let, 6 mesecev

Slovenci kljub krizi radi poskrbimo za svoje pričeske

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kljub vse slabši kupni moči slovenskih potrošnikov je videti, da Slovenke in Slovenci še vedno radi poskrbimo za urejen videz. V stečaju so lani končali le štirje frizerski saloni.

Samo lani je bilo na novo odprtih 69 frizerskih salonov, v osrednjeslovenski regiji dvajset, dvanajst v podravski in devet v savinjski regiji, kažejo podatki najbolj obiskanega slovenskega poslovnega imenika bizi.si.

Ljubljana raj za frizerske salone Med deset najuspešnejših frizerskih salonov po prihodkih se je lani na prvo mesto uvrstilo podjetje Lassana, ki je v petnajstih ljubljanskih salonih ustvarilo dobrih 3,6 milijona evrov prihodkov. Prihodki so sicer nekoliko nižji kot leto prej, a kljub temu ostajajo na vrhu. Čisti dobiček je znašal slabih 120 tisoč evrov.

Po prihodkih jim sledita Mič Styling v lasti Mitje Sojerja, ki je v šestih salonih po Sloveniji zabeležil rast prometa in ustvaril slabih 2,4 milijona evrov prihodkov in 50 tisoč evrov dobička, ter saloni Simple. Vse večja veriga frizerskih salonov, ki se večinoma nahajajo v večjih nakupovalnih središčih po Sloveniji, trenutno jih imajo v 32, s hitrimi in cenovno ugodnimi storitvami širi krog zadovoljnih strank. Prihodke so lani povečali za skoraj štiri odstotke in znašajo 1,7 milijona evrov, dobiček pa je se je povzpel na 12 tisoč evrov. Še 27 njihovih salonov se nahaja na Hrvaškem, Bosni in Hercegovini, Srbiji in na Češkem.

Na četrtem mestu so Česalnice Ljubljana, na petem pa podjetje DOK. Vseh prvih pet salonov večino prometa ustvari v Ljubljani.

Dve delniški družbi in 95 odstotkov s. p. Zanimivo je tudi, da so lani v stečaju končali zgolj štirje frizerski subjekti. Največ jih je sicer organiziranih kot samostojni podjetniki (3362), kot družbe z omejeno odgovornostjo je registriranih le pet odstotkov salonov. Ljubljanski podjetji Lassana in Česalnice Ljubljana sta organizirani kot delniški družbi.

Tri frizerska podjetja imajo več kot 50 zaposlenih, največ salonov (675) pa ima zgolj enega zaposlenega, še kažejo podatki poslovnega imenika bizi.si.

Ne spreglejte