Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 3. 2018,
16.11

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

poslovanje Zavarovalnica Triglav

Ponedeljek, 5. 3. 2018, 16.11

6 let, 1 mesec

Skupini Triglav upadel čisti dobiček

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Zavarovalnica Triglav | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Skupina Triglav je lani ustvarila 69,7 milijona evrov čistega dobička, kar je 15 odstotkov manj kot leto prej. Premije so na letni ravni narasle za sedem odstotkov na skoraj eno milijardo evrov. Matična družba je imela 62,5 milijona evrov čistega dobička, kar pomeni 17-odstotni upad, premije so narasle za pet odstotkov na 622 milijonov evrov.

Skupina Triglav je imela lani 84,4 milijona evrov dobička pred davki, kar je sicer 11 odstotkov manj kot leto prej, vendar nad načrti, ki so bili med 70 in 80 milijoni evrov, je vodstvo podjetja zapisalo v danes objavljenih nerevidiranih podatkih o poslovanju.

Dobiček pred davki matične družbe je na letni ravni upadel za 12 odstotkov na 73,8 milijona evrov, je še razvidno iz objave na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar je lanske rezultate označil za dobre. "Visoka premijska rast, dober nadzor nad stroški ter manjše znižanje naložbenih donosov od pričakovanega so pozitivno vplivali na naše poslovanje v sicer škodno zelo intenzivnem letu," je povzel minulo poslovno leto.

Predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar lanske poslovne rezultate kljub upadu čistega dobička označuje za dobre. | Foto: Bor Slana Predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar lanske poslovne rezultate kljub upadu čistega dobička označuje za dobre. Foto: Bor Slana Slapar je ob objavi nerevidiranega poslovnega poročila še poudaril, da so ohranili vodilni tržni položaj v regiji in finančno stabilnost, kar potrjujejo tudi prejete visoke bonitetne ocene A s stabilno srednjeročno napovedjo.

Globalno je leto 2017 rekordno izstopalo po katastrofalnih škodnih dogodkih, so zapisali v poročilu. Skupini Triglav so neurja z viharjem in točo, pozeba, orkan Irma, poplave in viharni veter ustvarili za 33,5 milijona evrov škod, kar je 59 odstotkov nad povprečjem skupine zadnjih petih let in 22 odstotkov nad desetletnim povprečjem.

Ne spreglejte