Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 12. 2011,
9.00

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

dobiček

Četrtek, 22. 12. 2011, 9.00

7 let, 2 meseca

Skupina Telekom Slovenije za leto 2012 načrtuje 55 milijonov evrov dobička

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Skupina Telekom Slovenije za prihodnje leto načrtuje čisti dobiček v višini 55 milijonov evrov.

Tako je zapisano v poslovnem načrtu skupine za leto 2012 s projekcijo do leta 2016, ki ga je na sredini seji obravnaval in potrdil tudi nadzorni svet Telekoma Slovenije.

V devetih mesecih ustvarili 37,7 milijona evrov čistega dobička V prvih devetih mesecih letos je skupina sicer ustvarila 37,7 milijona evrov čistega dobička, kar je več kot v enakem lanskem obdobju, ko je znašal 6,3 milijona evrov. Presegli so tudi že načrte za letos, saj so si za cilj postavili, da bodo v celotnem letošnjem letu dosegli čisti dobiček v višini 28,1 milijona evrov.

Poslovni načrt za leto 2012 sicer sledi usmeritvam in ciljem iz letos sprejetega srednjeročnega strateškega načrta skupine. Strateški cilji skupine se že znani in nanašajo med drugim na rast prihodkov in dobička, ohranjanje tržnih deležev, razvoj mednarodne veleprodaje, dobičkonosno rast v družbah v tujini in sistematično zmanjševanje stroškov nabave.

V naslednjem letu bodo pozornost namenili investicijam V prihodnjem letu bodo pozornost namenili povečanju investicijskega potenciala, ob tem pa bo družba še naprej skrbela tudi za stroškovni vidik poslovanja. Nadaljevali bodo tudi ukrepe za optimizacijo poslovanja in hkrati večjo učinkovitost poslovnih procesov, še piše v današnjem Telekomovem sporočilu za javnost.

Poročilo revizijske hiše Deloitte, ki je na osnovi sklepa skupščine delničarjev opravila izredno revizijo poslovanja družb v Makedoniji, bo nadzorni svet obravnaval na svoji januarski seji. Takrat bodo nadzorniki tudi odločali o morebitnih tožbah.

Nadzorni svet družbe je sicer že julija lani zadolžil ekipo sedanjega predsednika uprave Ivice Kranjčevića, naj proti bivši upravi Telekoma sproži ustrezne pravne postopke v zvezi z njihovo odgovornostjo. Revizijsko poročilo o prevzemih v Makedoniji in družbe Najdi.si je namreč ugotovilo vrsto pomanjkljivosti.

Kranjčević je potem marca delničarjem povedal, da so v primeru enega pravnega posla, pri katerem so ugotovili zadostno osnovo za to, že vložili eno odškodninsko tožbo. Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi tožili nekdanje vodilne uslužbence Telekoma. Pripravljali pa naj bi še eno tožbo.

Ne spreglejte