Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Četrtek,
8. 12. 2016,
10.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Telekom Slovenije

Četrtek, 8. 12. 2016, 10.05

6 let, 6 mesecev

Skupina Telekom Slovenije z novim strateškim poslovnim načrtom

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Telekom Slovenije | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Nadzorni svet Telekoma Slovenije je potrdil strateški poslovni načrt skupine za prihodnje petletno obdobje in letni poslovni načrt skupine za leto 2017. Med njihovimi ključnimi usmeritvami so med drugim konsolidacija na posameznih trgih, širitev optičnega omrežja ter rast števila širokopasovnih in IPTV-priključkov.

Poleg tega so si za cilje postavili tudi optimizacijo procesov in informacijskotehnološke infrastrukture, nove vire prihodkov, kadrovsko prestrukturiranje, finančno stabilnost, kakovost in družbeno odgovornost, je razvidno iz sporočila, ki so ga po sredini seji nadzornega sveta prek spletnih strani Ljubljanske borze posredovali iz družbe.

V letnem poslovnem načrtu skupine za leto 2017 načrtujejo 717,8 milijona evrov poslovnih prihodkov, 206,8 milijona evrov dobička pred obrestmi, davki, depreciacijo in amortizacijo (EBITDA) ter 41,3 milijona evrov čistega dobička.

Kot pojasnjuje vodstvo družbe, do leta 2021 načrtujejo nadaljnje izvajanje pospešene digitalizacije, krepitev svoje osnovne dejavnosti in širjenje ponudbe tudi zunaj osnovne komunikacijske dejavnosti, kot so zlasti informacijsko-komunikacijske storitve.

Širitev omrežja, širokopasovne vsebine in boljša uporabniška izkušnja

Nadaljevali bodo širitev optičnega dostopovnega omrežja, ki uporabnikom omogoča visoke hitrosti dostopa do interneta, napredne širokopasovne vsebine in boljšo uporabniško izkušnjo. Širitev bodo izvajali tam, kjer glede na vložek pričakujejo največjo stopnjo penetracije in s tem najvišje prihodke.

Telekomov center Novo mesto | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

"S širitvijo optičnega dostopovnega omrežja, ponudbo konvergenčnih paketov, širitvijo ponudbe, predvsem pa z najboljšo uporabniško izkušnjo bomo dosegali rast števila širokopasovnih in IPTV-priključkov," poudarjajo v Telekomu Slovenije.

Preoblikovanje v vitko in okretno podjetje

Z optimizacijo poslovnih procesov in IT-infrastrukture ter s kadrovskim prestrukturiranjem se Telekom Slovenije namerava preoblikovati "v vitko in okretno podjetje, ki se bo dinamično prilagajalo zahtevam uporabnikov s preprostimi, razumljivimi in za uporabo enostavnimi rešitvami".

Med ključne strateške usmeritve Skupine Telekom Slovenije v obdobju 2017-2021 spada tudi konsolidacija na trgih, na katerih je skupina prisotna. Tudi telekomunikacijski trgi v jugovzhodni Evropi, na katerih Skupina Telekom Slovenije deluje kot alternativni operater, namreč prehajajo v fazo zrelosti, kar se bo v prihodnjih letih odrazilo v zniževanju prihodkov trga kot celote.

Skupina Telekom Slovenije bo zato na teh trgih izvajala pospešeno konsolidacijo bodisi s širitvijo poslovanja bodisi s prodajo svojih deležev. Skupina zunaj domačega trga prek odvisnih družb deluje tudi na Kosovu, v Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem, v Srbiji, Črni gori in Makedoniji.

Konkurenčna prednost skupine je in bo tudi v prihodnje po njihovih navedbah vrhunska kakovost storitev, nadaljnji razvoj pa bo še naprej temeljil na visokih standardih družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja.

Ne spreglejte