SiolNET. Posel danes Novice
1,06

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Skupina Telekom Slovenije v začetku leta z 9,7 milijona evrov čistega dobička

1,06

termometer

Telekom Slovenije
Foto: Matej Leskovšek

Skupina Telekom Slovenije je v prvih treh mesecih letos ustvarila 183,4 milijona evrov poslovnih prihodkov oz. odstotek več kot v enakem obdobju lani. Po obračunu davka iz dobička z odloženimi davki je tromesečje končala s čistim dobičkom v višini 9,7 milijona evrov, kar je na ravni doseženega izpred leta dni.

Dobiček iz poslovanja pred obrestmi, amortizacijo in davki skupine se je v prvem četrtletju povečal za tri odstotke na 52,5 milijona evrov, dobiček iz poslovanja pa je bil z 10,3 milijona evrov za odstotek večji kot v enakem obdobju lani, je razvidno iz nerevidiranega poročila o poslovanju skupine in družbe Telekom Slovenije v letošnjem prvem četrtletju.

Za naložbe je skupina Telekom Slovenije v prvih treh mesecih namenila 23,4 milijona evrov. Namenjene so bile predvsem modernizaciji, krepitvi in razvoju širokopasovnih optičnih omrežij ter mobilnega omrežja četrte generacije.

Poslovni prihodki matične družbe 165,2 milijona evrov

Matična družba Telekom Slovenije je v enakem obdobju ohranila poslovne prihodke na podobni ravni kot v enakem obdobju lani, znašali so 165,2 milijona evrov. Čisti dobiček se je medtem zmanjšal za 28 odstotkov na 9,7 milijona evrov.

Konec marca 2018 je bila največji lastnik družbe država, ki skupaj s Kapitalsko družbo, Slovenskim državnim holdingom ter Prvim pokojninskim skladom in njegovim kritnim skladom Modre zavarovalnice obvladuje 73,51 odstotka delnic.

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • MarkJurko / 26.04.2018. ob 14:30 0 0

  Krasno, jaz pa sredi Kranja brez možnosti Telekomove optike.

  0 0
 • Metulj / 26.04.2018. ob 19:50 0 0

  tisti ki so hoteli prodati triglav in mobitel so zame neke vrste izdajalci. mal preštejte kolk naših firm smo prodali in kolk so pol zacvetele... raje delamo za severnjake s plačami blizu minimuma, ker je nekdo za žepnino poceni prodal firmo, ki jo je prej še poteptal. Upam da preživi še naš zadnji trgovec, ki ga imamo... Uni prodirajo sem, zakaj ne bi mogli mi gor?? Očitno nam ne pustijo v "odprto" EU.

  0 0
 • nusa.remc@gmail.com / 26.04.2018. ob 14:50 0 - 1

  ni čudno, saj so položnice vsak mesec višje;(

  0 - 1
delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin