Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 8. 2017,
16.52

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Sava Re

Četrtek, 24. 8. 2017, 16.52

6 let, 8 mesecev

Skupina Sava Re v polletju z 19,4-odstotno rastjo dobička

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Sava re | Foto STA

Foto: STA

Skupina Sava Re je v prvem polletju zbrala za 297,77 milijona evrov bruto premij, kar je šest odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček skupine se je zvišal za 19,4 odstotka, na 17,12 milijona evrov. S poslovanjem se je danes seznanil nadzorni svet pozavarovalnice.

"Skupina Sava Re je prvem polletju poslovala uspešno in nad načrti," so v sporočilu za javnost, objavljenem na spletni strani Ljubljanske borze, zapisali v pozavarovalnici.

K izboljšanju čistega dobička na ravni skupine je največ prispeval ugoden razvoj premoženjskih zavarovanj v Sloveniji. V primerjavi z enakim obdobjem lani so se nekoliko poslabšali rezultati v tujini zaradi večjega števila škod.

Matična družba Pozavarovalnica Sava je v prvih šestih mesecih zbrala za 95,39 milijona evrov bruto premij, kar na letni ravni pomeni 4,3-odstotno rast. Čisti dobiček se je ob 5,9-odstotni rasti ustavil pri 31,37 milijona evrov.

Na ravni skupine je bilo v prvem polletju za 149,35 milijona evrov bruto škod, kar na letni ravni predstavlja 17,6-odstotno rast, na ravni družbe pa jih je bilo za 37,88 milijona evrov, kar je približno enako kot v enakem obdobju lani.

Sava Re sicer v celotnem letošnjem letu pričakuje  494,3 milijona evrov bruto premij, zbrane v prvem polletju predstavljajo 60,2 odstotka načrtovanega. Čistega dobička naj bi bilo za 32,6 milijona evrov, ustvarjeni v prvih šestih mesecih tako predstavlja 52,5 odstotka cilja.

V Savi Re so ob tem opozorili, da se je po 30. juniju oz. julija in avgusta v Sloveniji zgodilo večje število škodnih dogodkov, ki pa so v skupni vrednosti škod že presegli eno načrtovano katastrofalno škodo. "Kljub temu družba ocenjuje, da se bo rezultat do konca leta gibal v okviru načrtovanih vrednosti," so dodali.

Ne spreglejte