SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sij objavil prevzemno ponudbo za ostale delnice Perutnine

0

termometer

Slovenska industrija jekla je danes v skladu z napovedjo objavila prevzemno ponudbo za odkup vseh delnic Perutnine Ptuj.

Kot je razvidno iz objavljenega prevzemnega prospekta, za delnico ponujajo osem evrov, ponudba pa je veljavna do vključno 25. februarja prihodnje leto. Sij po dokapitalizaciji že obvladuje večinski delež Perutnine.

Glaser odstopil s položaja predsednika uprave Prevzemna ponudba se nanaša na dobro polovico od skupaj 10.912.500 delnic ptujske družbe. Natančno pet milijonov delnic ima namreč Sij po dokapitalizaciji že v svoji lasti, prav tako ponudba ne velja za 603.184 delnic, ki so v lasti Holdinga PMP, ta pa je z uresničitvijo opcijske pogodbe z vodstvom Perutnine Ptuj prav tako že v večinski lasti Sija.

Prav opcijska pogodba glede prodaje svojih delnic, ki jo je uprava Perutnine Ptuj sklenila s Sijem, je v zadnjih tednih povzročila policijske preiskave, ki bodo najverjetneje usodne za dolgoletnega prvega moža Perutnine Romana Glaserja in tri njegove člane uprave. Ti so pred kratkim na željo novega lastnika že podali odstopne izjave.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin