Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 1. 2011,
15.34

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 27. 1. 2011, 15.34

7 let, 2 meseca

Sejem Alpe Adria letos programsko in destinacijsko razširjen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se je odprl sejem Alpe Adria: Turizem in prosti čas, ki se je letos programsko in destinacijsko razširil.

Na njem se kot regija partnerica predstavljajo Dolenjska, Bela Krajina in Kočevsko-Ribniška, pripravili pa so tudi prvo strokovno konferenco s področja marketinga v turizmu.

Na sejmu tudi ponudba iz Turčije in Španije Kot je na novinarski konferenci v Ljubljani pojasnila Špela Bratun iz družbe Gospodarsko razstavišče, je organizatorjem uspelo na enem mestu združiti turistično ponudbo regije Alpe-Jadran. Na sejmu se predstavljajo italijanske, madžarske, hrvaške in slovenske regije, poleg regije Alpe-Jadran pa svojo ponudbo predstavlja tudi nekaj bolj oddaljenih destinacij, kot so države nekdanje Jugoslavije ter Turčija in Španija.

Sejem je poleg destinacijske letos doživel tudi vsebinsko nadgradnjo, ponudba je namreč organizirana po turističnih produktih. Razstavljalci predstavljajo štiri najbolj znane kategorije preživljanja prostega časa in oddiha - počitnice po destinacijah, aktivni oddih, izlete in popotniške avanture.

"Postati želimo osrednja turistična prireditev v regiji" Vizija sejma je po besedah Bratunove postati osrednja turistična prireditev v regiji Alpe-Jadran, Ljubljano pa postaviti na turistični zemljevid Evrope. Da je sejem pomemben za Ljubljano, se je strinjala tudi direktorica Turizma Ljubljana Barbara Vajda, saj Ljubljano postavlja v središče turističnega dogajanja v regiji. "Prepričani smo, da je to dobra promocijska poteza," je dejala.

"Današnja konferenca spada med deset najpomembnejših konferenc s tega področja" Na sejmu poteka tudi prva strokovna konferenca s področja marketinga v turizmu, ki jo organizirata portoroška fakulteta za turistične študije Turistica in podjetje Go-mice. Na konferenci pričakujejo 150 udeležencev, med njimi turistične managerje, lokalne skupnosti in tudi predavatelje. S konferenco se želijo prebiti med deset najpomembnejših konferenc s področja turističnega marketinga v svetu, je povedala Aleksandra Brezovec iz Turistice.

Letošnja nagrada bo šla za kulinariko Gospodarsko razstavišče bo na sejmu letos prvič podelilo tudi mednarodno priznanje Jakob za odličnost in kakovost v turizmu. Kot je povedal vodja strokovnega odbora sejma in profesor Janez Bogataj, bodo nagrado vsako leto podelili za drugo področje, letos so se odločili za področje kulinarike. "Tem je dovolj, turizem je zelo razvejana in široka paleta dejavnosti," je povedal Bogataj.

V vlogi regije partnerice se na sejmu letos predstavljajo Dolenjska, Bela Krajina in Kočevsko-Ribniško, ki so se združile kot destinacija, s čimer želijo povezati razdrobljeno turistično ponudbo regije. Združili so jo v pet sklopov - zdravje in sprostitev, aktivne počitnice, po poteh dediščine, turizem v zidanici ter kulinarika in vino -, na sejmu pa se predstavljajo pod sloganom "stavimo na drugačno doživetje", je povedal Matjaž Pavlin iz Kompasa Novo mesto.

Sejem bo odprt do nedelje Na 9000 kvadratnih metrih razstavnih površin se letos predstavlja 332 ponudnikov turističnih storitev in 20 navtičnih podjetij. Na sejmu bodo letos prvič predstavili tudi vse prejemnike nagrad za inovativnost v slovenskem turizmu Sejalec in Snovalec v letih 2004 do 2010.

Ne spreglejte