Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 11. 2011,
7.23

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

delo

Četrtek, 24. 11. 2011, 7.23

7 let, 2 meseca

Seja nadzornega sveta Pivovarne Laško še poteka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Seja nadzornega sveta Pivovarne Laško, ki se je pričela na sedežu družbe ob 15. uri, še traja.

Na seji bo uprava laške pivovarne nadzornikom podala poročilo o prodaji 23,34-odstotnega deleža Mercatorja, ki ga Laščani prodajajo skupaj s konzorcijem bank, čeprav uprava Mercatorja prodajnih aktivnosti ne podpira več.

Agrokor nadaljuje pogovore z lastniki Mercatorja Uprava Mercatorja ne podpira nadaljevanja postopka prodaje večine družbe pod pogoji, da Agrokor kot celota prevzame Mercator, EBRD, IFC in One Equity Partners pa niso več člani konzorcija kupcev. Uprava postopka ni ustavila in ga je pripravljena podpreti, če se vanj vključita EBRD in/ali IFC. Agrokor medtem pogovore z lastniki Mercatorja nadaljuje.

Uprava in nadzorni svet želita pridobiti strokovno interpretacijo posameznih postopkov prodaje Po neuradnih informacijah želita uprava laške pivovarne in nadzorni svet po sredini odločitvi uprave Mercatorja pridobiti strokovno interpretacijo posameznih postopkov prodaje "najboljšega soseda". Laščani so sicer najprej skušali sami prodati svoj delež v Mercatorju, ker pa jim to ni uspelo, so se pridružili konzorciju bank.

Delitev časopisne hiše Delo na dva dela? Nadzorni svet od uprave družbe pričakuje dodatna pojasnila v zvezi z izdelavo študije glede prodaje časnika Delo. Uprava Pivovarne Laško je izdelavo študije o smiselnosti delitve časopisne hiše Delo na dva dela, in sicer na časopisnega, ki bi vključeval Delo in Slovenske novice, ter na ostalo premoženje, v katerega bi bili vključeni distribucija, tiskarna in časnik Večer, zaupala družbi KPMG Slovenija. Po besedah prvega nadzornika Vladimirja Malenkovića so del študije že dobili, pogrešajo pa informacijo, koliko bi lahko iztržili, če bi Delo prodali po delih. Prav od te študije je odvisno, ali bo Pivovarna Laško ponovila razpis za prodajo Dela, kar bo predvidoma znano v naslednjih 30 dneh.

Nadzorni svet Pivovarne Laško obravnava tudi devetmesečno poslovanje skupine Pivovarna Laško in matične družbe ter načrte do konca leta, seznanil pa se bo tudi z izhodišči in ugotovitvami za poslovanje v letu 2012.

Ne spreglejte