Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 1. 2015,
21.13

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NLB DZS Bojan Petan

Četrtek, 15. 1. 2015, 21.13

7 let, 2 meseca

Šef DZS Bojan Petan bo moral plačati 2,3 milijona evrov, da reši svoj imperij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nova Ljubljanska banka (NLB) je unovčila poroštvo in zoper Bojana Petana in njegovo DZS na sodišče vložila izvršbo. To pomeni, da bo Petan moral plačati 2,3 milijona evrov.

Tako je poročal POP TV, ki meni, da bi bil lahko to začetek konca DZS.

Malo možnosti, da Petan najde 2,3 milijona evrov NLB tega denarja ni mogla iztržiti pri zdaj obubožanem hrvaškem Digitelu, katerega solastnik je bil Petan, zato bodo denar pobrali njemu. In če Petan ne najde denarja za poplačilo, utegne DZS končati celo v stečaju, napoveduje POP TV.

Petan za to, da bi našel 2,3 milijona evrov, s katerimi bi rešil svoj poslovni imperij, po informacijah televizije ostaja le malo možnosti.

Denarja ni, prodaja podjetij malo verjetna, ostaneta pritožba in zavlačevanje Dolg bi lahko poplačala DZS, ki pa denarja nima, saj je v postopku razdolževanja do konzorcija 12 bank. Lahko bi tudi prodali kakšno od svojih podjetij, kar pa je zelo malo verjetno, saj naj bi že zdaj imeli težave pri izpolnjevanju dogovora s prej omenjenimi bankami, ker svojega premoženj naj ne bi odprodajali, kot so se dogovorili. Tretja možnost za DZS pa je, da s pritožbo postopke zavlačuje, vendar pa s tem pridobi le čas, navaja POP TV.

DZS je krovna družba v skupini DZS, v kateri so med drugim skupina Dnevnik z istoimensko časopisno družbo ter skupina Terme Čatež, v kateri sta med drugim družbi Terme Čatež in Marina Portorož. Skupina naj bi po podatkih iz lanskega poletja bankam dolgovala skupaj 150 milijonov evrov, med temi so bile terjatve NLB (26,5 milijona evrov) in NKBM (1,5 milijona evrov) prenesene na Družbo za upravljanje terjatev bank.

Aprila lani je DZS z 12 bankami upnicami podpisala okvirno pogodbo o finančnem prestrukturiranju, ki ureja finančne obveznosti do konca leta 2016. Poplačilo dolgov bo izvedla predvsem z odprodajo poslovno nepotrebnih nepremičnin in finančnih naložb, niso pa predvideni odpisi ali konverzije finančnih obveznosti v kapital, so takrat sporočili iz DZS.

Ne spreglejte