Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 9. 2011,
15.08

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

železnice

Ponedeljek, 12. 9. 2011, 15.08

7 let, 2 meseca

Še nič znanega, kdaj nadzorniki o novem prvem železničarju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pfeifer čaka podobno kot Brankovič, ki mu konec novembra dokončno ugasne mandat na Slovenskih železnicah.

Vsaj uradno še vedno ni znano, kdaj se bo na konstitutivni seji sešel novi šestčlanski nadzorni svet holdinga Slovenskih železnic. Z Agencije za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN) so danes sporočili, da je vodstvo Slovenskih železnic dolžno nuditi vso podporo pri sklicu seje, ki naj bi jo formalno sklical najstarejši član novega nadzornega sveta upokojenec Viktor Markežič, nekdanji prvi mož prav tako nekdanjega koprskega Tomosa. Ta je za SiOL danes povedal, da še nima informacij, kdaj naj bi se sestali na konstitutivni seji, pričakuje pa, da čim prej, morda že ta teden. Formalno po poslovniku o delu nadzornega sveta na državnih železnicah mora biti seja sklicana teden dni prej. Ervin Pfeifer ni več v igri za prvega železničarja?

Nadzorni svet, v katerem sta poleg Viktorja Markežiča nova še Lojze Zajc in Mitja Grbec, stari pa je Bojan Brank – vsi iz vrst predstavnikov lastnika države –, zaposlene pa spet predstavljata Silvo Berdajs in Nikola Kneževič, mora na seji izvoliti svojega predsednika in namestnika predsednika. Nadzorni svet čaka tudi odločanje o Ervinu Pfeiferju, ki ga je nekdanji nadzorni svet pod vodstvom Igorja Zajca imenoval za generalnega direktorja oziroma za mandatarja za sestavo uprave holdinga Slovenskih železnic. Pfeifer menda ni več v resni igri za novega prvega moža podjetja, pravijo dobro obveščeni. Konec koncev se je prav zaradi njegovega imenovanja moral posloviti tudi stari nadzorni svet, v novem ostaja od starih predstavnikov kapitala torej le Bojan Brank, ki ni bil navdušen nad imenovanjem Ervina Pfeiferja za novega prvega železničarja in se je ob takratnem odločanju glasovanja vzdržal.

Če Pfeifer ne bi bil potrjen, mu ostaja sodna pot... Viktor Markežič pri odločanju o imenovanju Pfeiferja ne pričakuje zapletov. "Res pa je, da se moram o vsem še dodobra seznaniti," je danes povedal za SiOL. Če pa nadzorniki morda zares ne bi prižgali zelene luči njegovemu imenovanju, ostaja možnost, da morebitno tovrstno odločitev izpodbija na sodišču, pravijo poznavalci. Ervin Pfeifer je bil danes za nas nedosegljiv …

Ne spreglejte