SiolNET. Posel danes Novice
0,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger

SBC: Odziv na peticijo Za podjetno Slovenijo je zgodovinski

0,78

termometer

SBC
Foto: STA

Peticijo Za podjetno Slovenijo, ki jo je v četrtek na spletni strani objavil Klub slovenskih podjetnikov (SBC), so po navedbah kluba podprle organizacije, ki imajo skupaj več kot 40 tisoč članov. Peticijo je do zdaj podpisalo več kot 700 podjetij, z imenom in priimkom pa skoraj 3000 državljanov. V SBC ocenjujejo, da gre za izjemen uspeh.

"Najbrž nikdar v zgodovini samostojne Slovenije ni bilo takšnega posamičnega odziva podjetij, ki bi s tem javno podprla kakšno podobno akcijo," so poudarili.

Igor Akrapovič Novice SBC: Sovražni govor proti podjetnikom je nedopusten #video

Med podjetji so med podpisniki med drugim navedeni Postojnska jama, Jezeršek gostinstvo, Dewesoft, Lotrič Meroslovje, Plastika Skaza, Polycom Škofja Loka in Yaskawa Slovenija. Pod peticijo je podpisano tudi podjetje Akrapovič. Lastnik podjetja Igor Akrapovič se je namreč odločil, da si bo zaradi napovedanih davčnih sprememb iz podjetja izplačal ves zadržani bilančni dobiček v vrednosti 32 milijonov evrov.

Igor Akrapovič Posel danes Akrapovič bo dobiček preusmeril v bolj predvidljivo okolje

"Ali želimo, da vrhunski inovatorji ustvarjajo izdelke z visoko dodano vrednostjo v Sloveniji, ob tem pa seveda tudi podjetja, ki bodo v prihodnosti ustvarjala visoke dobičke, nova delovna mesta, razvoj in s tem dobrobit družbe in države," se sprašuje SBC, potem ko so jih razburili nekateri deli koalicijske pogodbe, predvsem v delu glede sprememb davčne obravnave kapitalskih dobičkov.

Igor Akrapovič Posel danes Ko je Akrapovič grozil, so menedžerji Kolektorja in TAB naredili takole

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin