SiolNET. Posel danes Novice
1,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rus kupil luksuzni hotel v Rogaški Slatini

1,13

termometer

Hotel Aleksander Rogaška Slatina
Foto: Bor Slana

Stečajni upravitelj družbe Hotel Aleksander iz Rogaške Slatine Gregor Dugar je na današnji javni dražbi prodal istoimenski hotel skupaj z inventarjem in blagovnima znamkama Hotel Aleksander in Restavracija Donatela. Premoženje je tujemu kupcu, ki je bil edini interesent, prodal po izklicni ceni, to je za dobrih pet milijonov evrov.

"Zadovoljen sem, da smo hotel prodali na prvi javni dražbi," je povedal Dugar in spomnil, da mora soglasje k prodaji podati tudi sodišče, ki vodi stečajni postopek. Drugih podrobnosti glede kupca ni želel povedati.

S to prodajo se stečajni postopek družbe Hotel Aleksander, ki se je začel decembra 2015, bliža koncu, saj je danes prodano premoženje predstavljalo glavnino premoženja družbe. Dugar upa, da bi se lahko stečajni postopek končal do konca letošnjega leta.

Rogaškoslatinski Hotel Aleksander s petimi zvezdicami je bil v prvi polovici lanskega leta zaprt, nato pa ga je najemnik, družba SWI-Medica ruskega zdravnika Nikolaja Vorobjeva, ki je v Rusiji, Švici in Srbiji že lastnik več klinik, vzela v najem. Po neuradnih informacijah je prav zdajšnji najemnik tudi kupec hotela.

Ob odprtju hotela junija lani so iz hotela sporočili, da bo najemnik "pisal nadaljnjo zgodbo hotela", v katerem želi urediti hotelsko-medicinski center.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • predsednik5 / 31.07.2017. ob 22:04 0 0

    TO BO ZANIMIVO,KOSE BODO POJAVILI IZVORNI LASTNIKI OZIROMA DEDIČI IN BODO RUSI LOVILI STEČAJNEGA UPRAVITELJA,KI JIM JE PRODAL MAČKA V ŽAKLJU-še bo zanimivo.

    0 0
delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin