Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 8. 2011,
16.28

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matej Raščan težave

Ponedeljek, 1. 8. 2011, 16.28

7 let, 2 meseca

Raščan: Revije bodo izšle v četrtek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zaradi finančnih težav Dela Revij še vedno ni izšla petkova Anja, prav tako danes nista izšli Naša žena in Smrklja.

Z dvodnevno zamudo bo izšla Jana, z enodnevno pa Lady, Stop in KIH. Po zagotovilih direktorja in lastnika Dela Revij Mateja Raščana naj bi vse omenjene revije izšle v četrtek, so po sestanku sporočili iz družbe.

Dogovori še veno potekajo

Kot so po sestanku s predstavniki sindikata in zbora zaposlenih sporočili iz največje slovenske revijalne družbe, v tem trenutku dogovori z vsemi akterji še vedno potekajo.

Kot je povedala predsednica sveta delavcev Dela Revij Jelka Sežun, je na sestanku Raščan pojasnil, da vloge za začetek prisilne poravnave še ni vložil, ker čaka še cenilce.

"Raščan ne plačuje niti akontacije dohodnine" Ob tem je izpostavila, da Raščan ne samo, da ne plačuje prispevkov delavcev, ampak pol leta že ne plačuje niti akontacije dohodnine. Družba naj bi zaposlenim po njenih besedah odvajala tudi denar za parkirišče, ki pa ga ne nakazuje lastniku parkirišča.

Bralce prosijo za razumevanje

Kot so po sestanku s predstavniki sindikata in zbora zaposlenih sporočili iz največje slovenske revijalne družbe, v tem trenutku dogovori z vsemi akterji še vedno potekajo. Družba ob tem bralke in bralce naproša za razumevanje ob predvidenem nekajdnevnem zamiku izidov revij.

Revija Naša žena letos praznuje 70. obletnico "Revije nastajajo na podlagi domačega znanja, ustvarjajo jih slovenski novinarji, uredniki, fotografi, oblikovalci, zato prekinitev izhajanja prav vsake izmed njih pomeni veliko škodo za slovenski revijalni tisk in medijski prostor ter za bralke in bralce, ki so jih revije vzgajale, mnoge od njih skozi desetletja," poudarjajo v družbi. Naša žena letos praznuje 70-, reviji Jana in KIH pa 40-letnico.

Vse znamke se prodajajo zgolj v paketu

NKBM je pretekli teden zaradi neporavnanih terjatev za 11. avgust objavila javno dražbo za prodajo zastavljenih znamk v lasti Dela Revij. Vse znamke se prodajajo zgolj v paketu, z izklicno ceno 10,14 milijona evrov. V paketu so med drugim znamke Lady, Avto Magazin, Jana, Naša žena, Obrazi, Modna Jana, Eva in druge.

Raščan obvladuje največjo slovensko revijalno družbo Raščan je sicer pretekli teden ustanovil novo podjetje Rašica Invest, ki je ustanovljeno z minimalnim ustanovnim kapitalom 7500 evrov. Njegov edini lastnik je Invalidsko podjetje za proizvodnjo in trgovino Rašica Point, ki je v lasti Raščanovega podjetja Monera.

Prek Monere, ki je ostala brez delujočega transakcijskega računa, Raščan obvladuje največjo slovensko revijalno družbo.

Načrt prestrukturiranja je v zaključni fazi

V družbi Delo Revije, ki ima 68 zaposlenih, so tudi po objavi dražbe zatrjevali, da so njihove glavne aktivnosti usmerjene v pripravo dokumentacije za začetek prisilne poravnave, s pomočjo katere si lahko zagotovijo uspešno sanacijo in omogočijo nemoteno delovanje v prihodnje. Načrt finančnega prestrukturiranja družbe naj bi bil po navedbah družbe v zaključni fazi.

Vse bančne račune imajo blokirane Družba Delo Revije ima medtem vse bančne račune blokirane že od konca junija. V težavah se je znašla, ko je direktor in lastnik družbe Matej Raščan po končanem prevzemu nanjo prenesel za več kot 30 milijonov evrov posojil, ki so močno obremenila njeno poslovanje. Delo Revije morajo namreč zaradi tega praktično ves denarni tok namenjati za plačilo obresti.

Raščan bi moral skladno z odločitvijo na majski skupščini že pred tedni vplačati za tri milijone evrov dokapitalizacijskih delnic.

Ne spreglejte