Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 8. 2013,
18.14

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Telekom Slovenije Kad Zavarovalnica Triglav Pozavarovalnica Sava

Petek, 30. 8. 2013, 18.14

7 let, 2 meseca

Prvi korak k prodaji Telekoma Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sod je v četrtek v svojem imenu in v imenu države s Kadom, Pozavarovalnico Sava in Zavarovalnico Triglav podpisala sporazum o skupnem nastopu pri prodaji 72,75 odstotka delnic Telekoma Slovenije.

Država, Slovenska odškodninska družba (Sod), Kapitalska družba (Kad), Pozavarovalnica Sava in Zavarovalnica Triglav imajo v lasti 4.754.523 delnic družbe Telekom Slovenije, kar predstavlja 72,75 odstotka osnovnega kapitala te družbe, ki prek hčerinske družbe TSmedia izdaja tudi Planet Siol.net.

Poleg tega sporazuma je več drugih delničarjev Telekoma Slovenije s posrednim ali neposrednim lastništvom države s Sodom podpisalo pisma, s katerimi so izkazali namero, da prodajo svoje delnice kupcu, ki ga bo v postopku skupne prodaje izbral Sod. Tako bodo morebitni vlagatelji predvidoma lahko pridobili delnice, ki pomenijo več kot 75-odstotni delež osnovnega kapitala Telekoma Slovenije.

V Telekomu Slovenije so s podpisom sporazuma zadovoljni Predsednik uprave Telekoma Slovenije Rudolf Skobe pa je za Planet Siol.net povedal, da so v Telekomu Slovenije s podpisom sporazuma zadovoljni, saj so s tem ustvarjeni pogoji, da bo prodajni postopek izveden optimalno in pregledno. "V nadaljnjih postopkih bomo v Telekomu Slovenije, skladno s svojimi pooblastili, poskrbeli, da bo postopek na naši strani pregleden in nemoten, hkrati pa, da bo zaščiten tako interes družbe in njenih zaposlenih kot drugih delničarjev," je še dodal.

Finančnega svetovalca bodo predvidoma izbrali v začetku oktobra Podpisnice sporazuma bodo postopek skupne prodaje izvedle ob sodelovanju finančnega svetovalca. Postopek izbora finančnega svetovalca in tudi ves prodajni postopek vodi in koordinira Sod.

Povabilo za izbor finančnega svetovalca bo Sod danes poslal 15 pomembnejšim mednarodnim finančnim institucijam. Rok za oddajo ponudb je druga polovica septembra letos, postopek izbora pa bo predvidoma končan v začetku oktobra.

"Sod si bo prizadeval, da bodo privatizacijski postopki potekali odgovorno in pregledno, saj je to pomembno za zaupanje državljanov in vseh deležnikov družbe v tem procesu. Prav tako bo izpeljal postopek čim bolj strokovno in z maksimizacijo kupnine ter preostalih pomembnih elementov, ki bodo omogočili ohranitev in dolgoročni razvoj družbe Telekom Slovenije," so zapisali na Sodu.

Ne spreglejte