Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2018,
9.46

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,31

6

Natisni članek

Emonika

Četrtek, 1. 3. 2018, 9.46

4 leta, 5 mesecev

Projekt Emonika se je spet ustavil: gradnje (še) ne bo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,31

6

Emonika načrt | Foto http://www.masrei.com

Foto: http://www.masrei.com

Družba Mas Real Estate, ki je z družbo Prime Kapital ustanovila skupno podjetje za vlaganje v komercialni del ljubljanskega projekta Emonika, je projekt za nedoločen čas ustavila. Kot so zapisali v poslovnem poročilu, je januarja postalo jasno, da so nekatera regulatorna vprašanja nepremostljiva, zato se bo družba usmerila na druge projekte.

Čeprav smo s Slovenskimi železnicami dosegli načelen trgovski dogovor in kljub spodbudnemu napredku na različnih področjih, je januarja 2018 postalo jasno, da so nekatera regulatorna vprašanja nepremostljiva, so v družbi zapisali v pred dnevi objavljenem poročilu, ki se nanaša na konsolidirane finančne rezultate druge polovice leta 2017.

Raje se bodo osredotočili na druge projekte

Katere so nepremostljive regulatorne težave, v poročilu niso navedli. Stroški prekinitve projekta so omejeni in znašajo okoli 1,5 milijona evrov, od tega na družbo Mas pade okoli 600 tisoč evrov. V družbi so ob tem zapisali, da se bodo osredotočili na druge projekte.

Brez podpore ne morejo nadaljevati

Emonika. | Foto: Andreja Lončar Foto: Andreja Lončar Informacije iz poslovnega poročila Masa v zvezi z Emoniko je za Dnevnik potrdil tudi vodja projekta pri Prime Kapitalu Csaba Toth. Za časnik je pojasnil, da Prime Kapital še vedno zanima ta projekt, čeprav lastnika zemljišč niso mogli prepričati, da bi sprejel njihovo predlagano časovnico za nadaljnje korake. Brez podpore lastnika zemljišč po njegovih besedah ne morejo nadaljevati.

Lastnik zemljišč, na katerih je predvidena gradnja komercialnega dela Emonike, je trojica projektnih družb, katerih večinski lastnik je ciprska družba Granit Polus. To so leta 2015 ustanovili lastniki in menedžment nekdanje skupine Trigranit, ki je v preteklosti v javno-zasebnem partnerstvu nameravala zgraditi tako komercialni kot javni del projekta, ki vključuje tudi prenovo ljubljanske železniške postaje in gradnjo nove avtobusne postaje.

"Upamo, da se bo položaj spremenil in se bomo lahko vrnili k projektu Emonika," je za Dnevnik še povedal Toth. Glavni direktor za naložbe pri Masu Jonathan Knight se na vprašanja o projektu še ni odzval.

Blog Uporabna stran ob tem izpostavlja, da so bili načrti, ki jih je glede trgovskega središča Emonike predstavila družba Mas, precej podrobni. Ljubljana bi bila tako med drugim bogatejša za multipleks CineStar, Hard Rock Cafe, pa tudi trgovine Zara Home, Reserved, Aldo in Illy Coffee Shop.

Ne spreglejte