Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 2. 2012,
15.18

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

nepremičnine prodaja

Torek, 28. 2. 2012, 15.18

7 let, 2 meseca

Primorje v prodajo nepremičnin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Gradbena družba Primorje je na svoji spletni strani objavila javno vabilo k oddaji nezavezujočih ponudb za nakup nepremičnin.

Gre za prvi sklop nepremičnin, ki jih skupina Primorje prodaja skladno s sanacijskim programom. Upoštevali bodo ponudbe, ki bodo prispele do 16. marca do 12. ure.

Prvi sklop nepremičnin zajema prodajo nepremičnin tržne gradnje, poslovno nepotrebnih zemljišč in poslovno nepotrebnih objektov, na različnih lokacijah po Sloveniji, je razvidno iz objave.

Prodaja bo po novem potekala po posameznih sklopih Iz Primorja so sporočili, da je družba skladno z izhodno strategijo, ki jo je maja lani pripravilo nekdanje vodstvo družbe, posamično prodajala poslovno nepotrebne nepremičnine, vendar pa je prodaja potekala prepočasi. V skladu s sanacijskim programom, ki ga je pripravil nov upravni odbor, pa bo prodaja potekala intenzivno, bolj usmerjeno in po posameznih sklopih, pravijo.

Znesek prodaje bo namenjen poplačilu hipotekarnih upnikov Pričakovana izhodiščna skupna vrednost za nepremičnine prvega sklopa, katerih cenitve sta opravili družbi Lasting in Cenis, je nekaj več kot 46,2 milijona evrov. Znesek prodaje bo namenjen poplačilu hipotekarnih upnikov, morebitna razlika pa za poplačilo nebančnih upnikov, ki so s Primorjem podpisali sporazum o konverziji terjatev v kapital in jim prvi obrok zapade 30. junija letos.

Takšne prodaje poslovno nepotrebnega premoženja bo Primorje skladno s sanacijskim programom v četrtletnih razmikih nadaljevalo naslednja tri do štiri leta, so še zapisali.

Med nepremičninami tržne gradnje tudi apartmaji počitniškega naselja Oltra Med nepremičninami tržne gradnje so zemljišča poslovne cone Risnik v Divači (izhodiščna vrednost za celoto 5,35 milijona evrov), apartmaji počitniškega naselja Oltra v Ankaranu (izhodiščne cene posameznih enot skupno 13,67 milijona evrov), stanovanja v soseski Kresnice v Ajdovščini (za celoto 1,165 milijona evrov), zemljišče poslovne cone Miren (1,13 milijona evrov), vrstne hiše Bizovik v Ljubljani (skupno 1,7 milijona evrov), poslovno-stanovanjski kompleks Brinje v Kozini (skupno 2,9 milijona evrov) in stanovanja TPC Livade (skupno 4,7 milijona evrov).

Poslovno nepotrebni objekti v skupni višini okrog šest milijonov evrov Med poslovno nepotrebnimi zemljišči so zemljišča Poljubin (1,8 milijona evrov), zemljišče v Dekanih (1,2 milijona evrov), Javornik na Jesenicah (214.700 evrov), zemljišče pred SPO Miren (74.700 evrov), ob Meblu v Kromberku (9700 evrov), v poslovni coni Lucija v Portorožu (1,1 milijona evrov), ob Prvomajski ulici v Novi Gorici (6,3 milijona evrov), zemljišče z objektom na Cankarjevi ulici v Postojni (306.600 evrov), zemljišče Orlove police v Postojni (716.600 evrov) in zemljišče Strma pot za stanovanjsko gradnjo v Ilirski Bistrici (175.400 evrov).

Med poslovno nepotrebnimi objekti pa so objekti v Postojni, Novi Gorici, Ankaranu, Ilirski Bistrici, Kopru, Postojni, Bohinju, Trenti, Kranju, Ljubljani in Kromberku po izhodiščnih cenah v skupni višini okoli šest milijonov evrov.

Ponujena cena kupca ne sme biti nižja od izhodiščne Kriterij za izbor najboljšega ponudnika bo najvišja ponujena cena, ki ne sme biti nižja od izhodiščne oz. pričakovane cene, ter dinamika plačil.

Če bo več ponudnikov ponudilo enako najvišjo ceno, bo družba prodajno pogodbo sklenila s tistim, ki bo ponudil najkrajši rok plačila. V primeru dveh ali več enakih prispelih ponudb bodo ponudnike pozvali k zvišanju ponudb.

Zaradi nesklenitve pogodbe odškodninsko ne odgovarjajo Prodajalec lahko v primeru, da je za posamezno nepremičnino izkazan velik interes in da je za nakup te nepremičnine prispelo več ponudb, ponudnike povabi k dopolnitvi oz. zvišanju njihovih oddanih ponudb, so zapisali.

V objavi so prodajalci tudi navedli, da niso dolžni skleniti pogodbe za prodajo z nobenim od ponudnikov ter da zaradi nesklenitve pogodbe odškodninsko ne odgovarjajo ponudnikom.

Ne spreglejte