Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 10. 2016,
11.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

volitve v ZDA 2016 trgovanje delnice Fortrade

Četrtek, 13. 10. 2016, 11.00

6 let, 6 mesecev

Priložnost leta: Zaslužite na predsedniških volitvah v ZDA

Oglasno sporočilo

8. novembra 2016 bodo volitve za novega predsednika ZDA, ki lahko dodobra pretresejo tako ameriške kot tudi svetovne finančne trge. S tem se bodo odprle priložnosti za zaslužek pri trgovanju z ameriškim dolarjem (USD) in delnicami večjih ameriških podjetij. 

Fortrade v času predsedniških volitev v ZDA vsem bralcem Siola podarja 50 evrov za trgovanje z ameriškim dolarjem in delnicami ameriških podjetij na svetovnih borzah.

50 evrov za trgovanje lahko prevzamete tukaj.

Na volitvah se bosta pomerila kandidatka demokratske stranke Hillary Clinton in republikanski kandidat Donald Trump. Letošnje volitve sta zaznamovala nepričakovana odločitev demokratske stranke, ki je za svojo kandidatko nominirala izkušeno Hillary Clinton ter na drugi strani nepričakovan uspeh novinca ameriške visoke politike Donalda Trumpa na republikanski strani. Na tem mestu je treba izpostaviti medijsko prepoznavnost republikanskega kandidata in njegovo suvereno zmago znotraj stranke, ki je prepoznavna po simbolu slona (simbol demokratov je osel).

Kako volitve vplivajo na ameriški dolar?

Vpliv volitev v ZDA na vrednost ameriškega dolarja | Foto: Vpliv volitev v ZDA na vrednost ameriškega dolarja

Dejstvo je, da ameriški volivci oba kandidata zelo poznajo, kar je na neki način pustilo dovolj prostora za raznorazna politična spletkarjenja s ciljem zniževanja priljubljenosti nasprotnega kandidata. Na prvem soočenju konec septembra letos je Donald Trump spomnil javnost na izrečene laži Clintonove, čeprav je bila pod zaprisego, o nedovoljeni rabi osebnega elektronskega naslova za državne potrebe, medtem ko je ona finančnega mogotca obtožila utaje davkov. Ta medsebojni verbalni dvoboj je vplival na vrednost dolarja, kar je mnogo investitorjem odprlo priložnosti za zaslužek.  

Čeprav ni mogoče vzpostaviti vzročno-posledične povezave gotovostjo, lahko ugotovimo, da je dolar po tem soočenju izgubil približno 0,38 odstotka svoje vrednosti.

50 evrov za trgovanje lahko prevzamete tukaj.

Kako volitve vplivajo na delnice podjetij?

Ameriški trg delnic je rasel v 80 % vseh ameriških volilnih let v preteklih petdesetih leti | Foto: Ameriški trg delnic je rasel v 80 % vseh ameriških volilnih let v preteklih petdesetih leti

Kadar je zaupanje v sistem na visoki ravni, vlagatelji večinoma kupujejo delnice.

Po tej razpravi so analitiki ocenili, da so možnosti za zmago Clintonove zrasle s 60 odstotkov na 70 odstotkov. Če se možnosti za zmago Trumpa v prihodnjih tednih povečajo, bi to lahko vplivalo na vlagatelje, da bi zmanjšali svoje investicije v delnice ameriških podjetij in v nacionalno valuto (USD). 

Kakorkoli že, pred volitvami narašča neučakanost investitorjev, zato je pričakovati večje tržne premike kot običajno. 

Prav tako velja spomniti, da so od začetka 20. stoletja delnice v zadnjem, osmem letu predsedniškega mandata povečini izgubljale vrednost, v povprečju v višini 1,2 odstotka.

50 evrov za trgovanje lahko prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd v Veliki Britaniji avtorizira in regulira FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnemkoli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršnekoli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost

Ne spreglejte