SiolNET. Posel danes Novice
1,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prikaz nasprotnih dejstev v zvezi z napačnimi navedbami glede dela Damjana Beliča

1,08

termometer

V članku avtorjev Primoža Cirmana, Suzane Rankov in Vesne Vuković z naslovom Kako je slaba banka kupila fotoatelje od nadzornika državnega premoženja Damjana Beliča, ki je bil objavljen v četrtek, 21. aprila 2016, na portalu Siol.net v rubriki Gospodarstvo je zapisanih več netočnih in zavajajočih navedb, ki jih v nadaljevanju zanikam in pojasnjujem s podajanjem točnih dejstev in informacij. 

1.     Naslov članka je zavajajoč, saj namiguje, da je bil lastnik "fotoateljeja" Damjan Belič, kar ne drži. Lastnik je bil Zoran Marković – v stečaju, ki ga na podlagi zakonskega pooblastila zastopa Damjan Belič, kot stečajni upravitelj.

2.     Navedba pod sliko "DUTB je za nepremičnino ponudila 96 tisoč evrov, le 700 evrov manj od izklicne cene" ne drži in je napačna. Izhodiščna prodajna cena v postopku javnega zbiranja zavezujočih ponudb za prodajo "fotoateljeja" v Celju je bila določena v višini 87.048,32 EUR. Prodaja pod izklicno ceno, kakor navaja članek, bi bila v nasprotju s sklepom sodišča o prodaji.

3.     Navedba "V pravnem smislu je postopek za DUTB vodila Odvetniška družba Fatur, s katero Belič sodeluje kot stalni zunanji sodelavec," ne drži in je napačna. Damjan Belič je sodeloval z Odvetniško družbo Fatur kot stalni zunanji sodelavec v letih od 2011 do julija 2015, sodelovanje je bilo s strani Damjana Beliča enostransko prekinjeno dne  17. 7. 2015, in sicer ob imenovanju za člana NS SDH.

4.     Navedba "Belič je po trditvah naših virov prek Faturja oziroma skrit za njegovo odvetniško pisarno že pred tem sodeloval z DUTB na primeru Save, čeprav so ob njegovem predlogu za upravitelja to zanikali. Teh informacij Belič ni niti potrdil niti zanikal," je zavajajoča. Novinarka Damjana Beliča sploh ni spraševala o "teh informacijah", zato jih ni mogel niti potrditi niti zanikati.

Nadalje pojasnjujem, da mi je novinarka Vesna Vuković dne 14. 4. 2016, v zvezi s pripravo članka postavila določena vprašanja, vendar pa podanih odgovorov ni v celoti upoštevala. Zaradi korektne obveščenosti javnosti bodo vsa vprašanja in odgovori v celoti objavljeni na spletni strani SDH na povezavi: www.sdh.si/sl-si/Novica/1244.


Damjan Belič

predsednik nadzornega sveta

Slovenskega državnega holdinga, d. d.

Prikaz nasprotnih dejstev objavljamo v obliki, kot smo ga prejeli, brez lektorskih popravkov.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin