Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 10. 2016,
10.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

trgovanje borza delnice Audi

Sreda, 26. 10. 2016, 10.13

6 let, 6 mesecev

Prevzemite brezplačnih 50 EUR in trgujte z delnicami Audija

Oglasno sporočilo

Od februarja letos so delnice Volkswagna (v katerem je tudi Audi) zrasle za približno 24 odstotkov, v glavnem zaradi prepričanja, da si bo podjetje končno povrnilo svoj stari ugled, ki je bil v letu 2015 močno omajan.

Fortrade vsem bralcem Siola podarja brezplačnih 50 EUR za trgovanje s ceno delnic Audija (VW) na svetovni borzi.

Brezplačnih 50 EUR za trgovanje lahko prevzamete tukaj.

Usodno leto 2015

 | Foto:

V letu 2015 je bil Volkswagen upravičeno obtožen namernega nameščanja programske opreme v svojih TDI-motorjih z namenom pozitivnega opravljanja testov emisije izpušnih plinov ameriške agencije za zaščito okolja. Takoj nato je Volkswagen v ZDA odpoklical 482 tisoč svojih vozil. Poleg tega so pričakovali, da bo skoraj 11 milijonov vozil po vsem svetu delilo usodo ameriških vozil. Številni udeleženci na trgu so se želeli znebiti delnic tega nemškega giganta, zaradi česar je delnica strmoglavila za približno 44 odstotkov. Treba je bilo ukrepati.
Septembra 2015 je Volkswagen imenoval Matthiasa Müllerja, generalnega direktorja Porscheja, za novega izvršnega direktorja, ki je prevzel nehvaležno nalogo povrnitve omajanega ugleda nemškega giganta.

Brezplačnih 50 EUR za trgovanje s ceno delnic Audija lahko prevzamete tukaj.

Leto dni pozneje in velika vrnitev

 | Foto:

Leto dni pozneje Volkswagen ni mrtev. Nasprotno, koncern je postal še močnejši in dviga standarde svojim tekmecem. Za zahtevne kupce iz Kitajske je v pripravi model phideon iz najvišjega sedan razreda z izbranimi luksuznimi značilnostmi. Model je že pripravljen za masovno proizvodnjo, poganja ga motor s 300 "konjskimi" močmi, prostornine 3.000 cm3, turbo s šestimi cilindri v V-razporeditvi. S svojimi dimenzijami prekaša model passat. Začetna cena tega modela je okoli 53 tisoč dolarjev. Ocenjuje se, da bo na letni ravni prodano okoli tisoč do dva tisoč vozil. Zanimivo je, da bo ta model najverjetneje postal neposredna konkurenca Audiju, sorodni znamki Volkswagna.

Brezplačnih 50 EUR za trgovanje s ceno delnic Audija lahko prevzamete tukaj.

Audi e-tron

 | Foto:

Po drugi strani pa ustvarjalci Volkswagnove znamke Audi ne oklevajo. Za leto 2018 je v pripravi SUV-model, ki bo prvo električno vozilo pod imenom "e-tron", čigar koncept je bil spočet že v letu 2009. Audi namerava razširiti svojo ponudbo v segmentu električnih vozil in s tem zadovoljiti potrebe vse širšega kroga kupcev. Vse to se dogaja v luči odločitev in obljub vodstva Volkswagna in Audija, da se prekine nadaljnja proizvodnja slabših, zastarelih modelov in se sredstva preusmerijo v segment vozil na električni pogon.

Brezplačnih 50 EUR za trgovanje s ceno delnic Audija lahko prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

Ne spreglejte