Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 12. 2015,
14.35

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

advertorial Telemach mobilna blagajna

Četrtek, 3. 12. 2015, 14.35

2 meseca, 1 teden

Preprosto, zanesljivo in nemoteno poslovanje s Telemachovo Mobilno blagajno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prehod na Telemachovo Mobilno blagajno omogoča uspešno poslovanje vsem tistim, ki svojo dejavnost opravljate na terenu, v trgovinah, gostinskih lokalih, salonih, že za 14 evrov na mesec.

Z decembrom 2015 se začenja enomesečno testno obdobje davčnega potrjevanja računov za vse ponudnike blaga in storitev, ki poslujete z gotovino. Pri Telemachu vam v poskusnem obdobju omogočamo brezplačno naročnino na Telemachovo Mobilno blagajno, s katero boste poslovali enostavno in zanesljivo tudi od pričetka obvezne uporabe davčnih blagajn. 2. januarja 2016 bo namreč v veljavo stopil Zakon o davčnem potrjevanju računov in z njim tudi obvezna uporaba davčnih blagajn za vse, ki prodajajo blago ter storitve.

Komu je davčna blagajna namenjena?

"Telemachova Mobilna blagajna je namenjena vsem zavezancem k izdajanju računov, ki se želijo enostavno, zanesljivo in kar najhitreje prilagoditi na novo zakonodajo ter posledično nemoteno poslovati," poudarja Ditka Maučec, direktorica marketinga in produktov pri Telemachu. Z novim zakonom bo potrebno vse račune za dobavo blaga in storitev, ki so plačani z gotovino, po predpisanem postopku potrditi pri Finančni upravi RS. Ta bo potrdila in shranila podatke o računih pri gotovinskem poslovanju v postopku njihove izdaje v realnem času.

Davčno blagajno bo treba imeti povsod, kjer je mogoče blago ali storitev plačati z gotovino ali bančnimi karticami. Izjeme bodo zgolj tisti, ki nimajo možnosti dostopa do interneta. Kot dodaja Ditka Maučec, lahko "nakup davčne blagajne skupaj z vsemi dodatnimi napravami, ki jih podjetnik potrebuje za njeno delovanje, pomeni investicijo v višini več 100 evrov. Ker želimo pri Telemachu ponuditi pametne rešitve, podjetnikom pri nakupu Telemachove mobilne blagajne ponujamo tri paketne možnosti, ob tem pa so na voljo tudi številne ugodnosti nakupa dodatne opreme."

Zakaj izbrati Telemachovo Mobilno blagajno?

Da bo vaš prehod na uporabo davčnih blagajn enostaven, cenovno ugoden in predvsem skladen z aktualno zakonodajo, vam Telemach ponuja celovito rešitev – Telemachovo Mobilno blagajno. Pri Telemachu lahko na enem mestu združite vse, kar potrebujete za izdajo računov. Kljub temu, da je uporaba davčne blagajne obvezna z začetkom leta 2016, je priporočljivo, da jih podjetniki v praksi preizkusite že sedaj. V tako imenovanem testnem obdobju lahko spoznate delovanje blagajne in se s tem izognete težavam v času, ko bo uporaba davčnih blagajn obvezna.

To vam pri Telemachu ne bo prineslo niti dodatnih stroškov, saj bo vaša naročnina do začetka prihodnjega leta, 1. januarja 2016, povsem brezplačna. V izogib kazni boste morali vsi uporabniki davčnih blagajn ali vezanih knjig računov najpozneje 2. januarja 2016 v poslovnem prostoru na vsaki elektronski napravi za izdajo računov ali drugem kupcu vidnem mestu objaviti obvestilo o obveznosti izdaje računa in izročitve računa kupcu ter obveznosti kupca, da prevzame in zadrži izdani račun.

Pri Telemachu vsak najde paket zase

Pri Telemachu lahko izbirate med tremi paketi, ki vključujejo do 500 MB prenosa podatkov, kar zadostuje nadpovprečni uporabi pri izdajanju računov in omogoča brezhibno povezovanje blagajne z informacijskim sistemom Finančne uprave RS. Tudi v primeru izgube internetne povezave boste še vedno lahko nemoteno poslovali ter izdajali račune, pri čemer bodo vaši podatki varno shranjeni v oblaku Telemachovega podatkovnega centra. Za vas so na voljo tri vrste priročnih paketov – Mobilna blagajna, Mobilna blagajna Plus in Mobilna blagajna po meri – najugodnejši pa je na voljo že za 14 evrov na mesec.

Da bo uporaba mobilne blagajne res enostavna, je Telemach za vse, ki nimate tiskalnika ali bi si želeli dodatno mobilno napravo, pripravil tudi privlačno paketno ponudbo. Ob tem, da vsak paket vključuje 500 MB prenosa podatkov, lahko uporabniki pri nakupu izbirajo med dvema različnima tabličnima računalnikoma Huawei T1, ob tem pa si lahko zagotovijo tudi tiskalnik Bluetooth OPTIPOS. V paketu Mobilna blagajna omenjeno kombinacijo dobite že za 21,37 EUR/mesec, v paketu Mobilna blagajna Plus pa za 28,02 EUR/mesec. Telemach omogoča rešitev tudi za sezonske delavce, ki boste lahko svojo mobilno blagajno postavili v mirovanje. Mesečna naročnina bo v tem primeru znašala zgolj 2 evra na mesec.

Kaj vam Mobilna blagajna omogoča?

Telemachova storitev Mobilna blagajna omogoča preprost in centraliziran nadzor nad izdajanjem računov kadarkoli ter kjerkoli. Njena namestitev in uporaba sta nadvse enostavni, saj aplikacija deluje na tabličnih računalnikih ter pametnih mobilnikih z operacijskim sistemom Android.

Poleg izdaje računov omogoča hitro iskanje artiklov, urejanje šifranta in izdelavo zaključka blagajne. Ob ugodnostih in enostavni uporabi vam bo ob strani vselej stala tudi Telemachova strokovno usposobljena ekipa, ki vam bo odpravila kakršnokoli težavo in svetovala o najboljših rešitvah. Poskrbite za tekoče poslovanje in si zagotovite Telemachovo Mobilno blagajno čim prej.

Ne spreglejte